Ttela

Försökte våldta kvinna – tafsade på en annan

- Mari-louise Anderstedt

Rättegång väntar för en man i 30-årsåldern bosatt i Vänersborg. Han är misstänkt för bland annat våldtäktsf­örsök och sexuellt ofredande.

I höstas var en kvinna på besök hemma hos mannen. Han ska då ha försökt, trots att kvinna gjorde motstånd både verbalt och fysiskt, ha sex med henne. Bland annat försökte han med tvång föra hennes huvud mot sitt könsorgan.

Mannen tog också tag i kvinnans armar, strypgrepp, tryckt ner henne i en soffa och försökt slita av hennes byxor. Ungefär samtidigt ska han också uttalat att han skulle döda henne om hon tog kontakt med polisen.

Till slut kunde kvinnan slita sig loss och ta sig ut ur lägenheten.

Kvinnan fick andnöd och förlorade medvetande­t. Hon fick också blånader över ena benet, blåmärken på en arm som svullnade och ett missfärgat knä.

Ett par månader senare åkte mannen buss mellan Vänersborg och Trollhätta­n. Under resan ska han upprepade gånger lagt sin hand på en kvinnlig medpassage­rares lår och fört handen uppåt längs hennes ben.

Mannen, som häktades på nyårsdagen, förnekar både våldtäktsf­örsöket och det sexuella ofredandet. Han är även misstänkt för ett ringa narkotikab­rott och olaga hot, som förnekas.

Kvinnan på bussen yrkar skadestånd på 5 000 kronor för kränkning.

Rättegånge­n hålls i veckan vid Tingsrätte­n i Vänersborg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden