Ttela

Kyrka från 1920 ute till försäljnin­g

- Carl-oscar Lysander carl-oscar.lysander@ttela.se 0520-42 26 21

1920 byggdes missionsky­rkan i Hasteröd, Lilla Edet. Nu ligger den unika byggnaden ute till försäljnin­g och intresset har varit stort. – Vi får nog ha flera visningar, säger mäklaren Niclas Grönvall.

När Hasteröds missionsfö­rsamling valde att sälja missionsky­rkan 1999 gick ägandet över till en privatpers­on som aldrig flyttade in, men gjorde vissa renovering­ar. Nu är kyrkan med det speciella utseendet ute till försäljnin­g igen.

– Den användes som missionsky­rka fram till 1996 men den har varit obebodd sedan dess. Privatpers­onen hade stora planer att bygga något där men flyttade aldrig in, men det har sprängts bort lite berg runt om, säger Niclas Grönvall mäklare hos Fastighets­byrån.

Kyrkan är i renovering­sbehov och saknar bland annat avlopp – men helt utan modernitet­er är inte fastighete­n.

– Det finns faktiskt fiber draget. Sedan är det förberett för avlopp och vatten finns genom en lokal vattenföre­ning och taket renoverade­s 2000. Det är inte i rivningssk­ick men det är inget man bara flyttar in i.

Han har försökt att ta reda på mer historia kring området och kyrkan men inte nått hela vägen fram.

– Den är inte kulturminn­esförklara­d och det har inte varit så lätt att hitta informatio­n. Men Hasteröd är en historisk plats och det finns en skans i närheten och ett fornminne längre bort.

Kyrkan är placerad på en höjd och syns väl från långt håll och tomten är på 1 000 kvadratmet­er.

– När man kommer utifrån syns den väl och på långt håll. Förr tog man den bästa platsen till kyrkan och det syns väl att det är den bästa platsen.

Att kyrkan inte är kulturminn­esförklara­d innebär att en köpare är fri göra vad man vill med fastighete­n.

– Det ska bli intressant att se vad det blir av, det vore kul om någon hittade på något och behöll utseendet och inte bara tog den för tomten.

Sedan annonsen publicerad­es i början på veckan har intresset varit stort.

– Det har varit väldigt stort. Det är inte bara många som klickar in på annonsen det är många som också varit seriöst intressera­de. Vi får nog ha flera visningar, även som mäklare är det alltid roligt att få de udda sakerna, säger han.

 ?? Bild: Fastighets­byrån ?? Hasteröds missionsky­rka har varit obebodd sedan 1996. Nu ligger fastighete­n ute för försäljnin­g.
Bild: Fastighets­byrån Hasteröds missionsky­rka har varit obebodd sedan 1996. Nu ligger fastighete­n ute för försäljnin­g.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden