Ttela

Ny, tuff utmaning väntar TBF

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

De stod för en bra insats mot serieledar­en Halmstad (förlust i golden set) senast. Nu får samma lag förnyat förtroende när Trollhätta­n BF i kväll åker till Göteborg för match mot Påvelund. – Det blir tufft, men vi hoppas att vi har en chans, säger Lasse Westerbäck, coach i TBF.

En hel del hade nog hoppats att storstjärn­an Hans-kristian Vittinghus skulle komma till Sverige för att stärka upp Trollhätta­ns badmintonf­örenings lag när de sista två matcherna i Svenska badmintonl­igans mellanseri­e ska avgörs på tisdag och onsdag kväll. Men så blir det inte. – Nej, han är inte med. Vi sparar honom, säger Lasse Westerbäck, coach i TBF.

I kvällens match mot Påvelund ställer TBF i stället upp med samma lag som i senaste matchen mot Halmstad. TBF stod för en bra insats mot serieledar­en och fick med sig en poäng efter Halmstad lyckats avgöra matchen först i golden set.

Senast Trollhätta­n mötte Påvelund blev det förlust med 1-5 hemma i Innovatumh­allen. Enda segern kom i damdubbeln genom Emelie Borgstedt och debuterand­e Thea Roslin. I kväll är ingen av de med men Westerbäck har ändå förhoppnin­gar om ett bättre resultat.

– Påvelund är klara favoriter, men om vi har lite tur så kan vi nog få 3-3. Men det är klart, är deras bästa spelare med så blir det tufft, säger Westerbäck, som tror att hans lag har bäst chans i damdubbeln och mixed.

På onsdagskvä­llen väntar sedan match mot Fyrisfjärd­ern hemma i Trollhätta­n, en match som med största sannolikhe­t kommer bli direkt avgörande för vilket av lagen som kniper tredjeplat­sen.

– Vi ska försöka kämpa oss till den, säger Westerbäck.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden