Ttela

FCT värvar spelare med superettan­meriter

- Johanna Josephsson johanna.josephsson @ttela.se

Han har spelat en säsong i superettan och fem säsonger i division 1. Nu förstärker Anders Mogren, senast i Utsikten, FC Trollhätta­ns trupp. – Jag behövde en ny utmaning, säger han.

FC Trollhätta­n fortsätter att värvar och senast in i truppen är den centrala mittfältar­en Anders Mogren.

– Det är en spelartyp som vi kommer må väldigt bra av att få in i FC Trollhätta­n. Det är en spelare med karaktär och en fältherre centralt, en rutinerad spelare som vet vad som krävs i division 1, säger Daniel Lennartsso­n, i FCT:S sportkommi­tté.

29-årige Mogren, med Nossebro som moderklubb, har spelat fem säsonger i Utsikten varav fyra i division 1 och en i superettan (2015). Innan dess spelade han ett antal år i IK Gauthiod.

– Jag kände att jag var klar i Utsikten, jag har ändå varit där i fem år. De första två åren var väldigt härliga, dels för att vi vann division 1 direkt och gick upp i superettan, dels för att det gick bra för mig personlige­n. Men de sista tre åren lyfte det aldrig riktigt. Jag behövde en ny utmaning helt enkelt, säger Mogren.

Att det blev just FC Trollhätta­n har flera anledninga­r, dels handlar det om föreningen i sig:

– Jag känner till föreningen, både efter att vi har möts och så finns några i laget jag vet vilka de är. Det är även roligt och inspireran­de att stan ställer sig bakom laget, både när det gäller företag och supportrar. Det är ett roligt driv och det känns spännande att ge tillbaka, säger Mogren.

Dels handlar det om spelidén:

– Jag har haft två längre samtal med William (Lundin, tränare) och han har presentera­t ett spelsätt och en filosofi som jag känner mig helt bekväm med. Och han vill spela mig som innermittf­ältare vilket känns rätt. Nu ska jag spela där jag är som bäst och det tycker jag att jag är där.

En rutinerad spelare som vet vad som krävs i division 1 Daniel Lennartsso­n FCT:S sportkommi­tté

I och med värvningen av Mogren är det nu fullt på FCT:S innermittf­ält.

– Vi är definitivt klara där och jättenöjda. Med Anders nu känner vi oss väldigt starka där, säger Daniel Lennartsso­n.

Kontraktet med Mogren är skrivet på två år.

 ?? Bild: Johanna Josephsson ?? Anders Mogren har spelat de senaste fem åren i Utsikten, men nu är han klar för FC Trollhätta­n.
Bild: Johanna Josephsson Anders Mogren har spelat de senaste fem åren i Utsikten, men nu är han klar för FC Trollhätta­n.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden