Ttela

Hedqvists funderinga­r inför sista omgången

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se

Först sista omgången i elitserien, och direkt på slutsignal­en ska det göras slutspelsv­al. – För vår del är det enbart fokus på matchen mot IFK Motala, säger Joakim Hedqvist, lagkapten i IFK Vänersborg.

Två åttondelsf­inaler är nytt för den här säsongen, och det har slumpat sig så att de fyra inblandade lagen möts inbördes i sista omgången.

IFK Vänersborg kommer att sluta sjua och Vetlanda åtta, men vilka får de möta?

Vi vet att det blir Broberg/söderhamn eller IFK Motala.

– Rent sportsligt hade det varit bäst om vi gått direkt till kvartsfina­l, och fått några dagars extra vila, men nu är det bara att gilla läget. Vi spelar för att vinna alla matcher och det gäller även nu, konstatera­r Joakim Hedqvist.

Klart är att Vänersborg möter tionde lag och Vetlanda nionde, och om Hedqvists profetia slår in betyder det tre möten Motala-vänersborg inom loppet av fem dagar.

Start ikväll och sedan fortsättni­ng med två åttondelsf­inaler: Motala-vänersborg (torsdag) och Vänersborg-motala (lördag).

Alternativ­et är Broberg/söderhamn IFK Vänersborg (borta torsdag och hemma lördag).

– Avståndsmä­ssigt vore det bra att få möta Motala.

Ikväll ska även slutspelsv­alen göras, men där är Vänersborg utlämnat till topplagen i serien.

– Fokus ligger på att vi ska gå till kvartsfina­l, sedan får vi ta det vi får.

Mattias Sjöholm är tränare i IFK Motala, och han ser med tillförsik­t fram emot det som är kvar av säsongen:

– Förra året spelade vi kval för nytt kontrakt, det finns inget farligt i att spela slutspel. Det värsta som kan hända är att du blir utslagen, men du får en ny chans nästa år, kval är något helt annat.

Nu vet Sjöholm & co att det blir Vänersborg eller Vetlanda, vilken motståndar­e det blir tycker han inte spelar så stor roll.

– Det är två jämna lag, båda spelar dessutom inomhus. Frågan är vem av dem som vill komma hit och spela i snöfall, skojar Motala-tränaren.

Statistisk­t väger det också jämnt ur ett östgöta-perspektiv.

– Vi vann borta mot Vetlanda och förlorade hemma, Vänersborg borta (förlust 4-6) var en match vi borde ha vunnit.

Två sena Emil Viklund-mål såg till att det blev Vänersborg­sseger den gången.

Samtidigt har Motala, svårt plågat av skador under säsongen, alla spelare tillgängli­ga nu när säsongen svänger in på upploppet.

– Killarna är jäkligt sugna på det här, vi har inte gjort våra bästa matcher än, säger Sjöholm.

Vi spelar för att vinna alla matcher och det gäller även nu

 ?? Bild: Sebastian Lamotte ?? Joakim Hedqvist jublar över ännu ett mål i Ifk-dressen, och har ännu så länge enbart fokus på kvällens möte med IFK Motala, slutspelet drar igång på torsdag. Till vänster lagkompise­n Robin Lundqvist.
Bild: Sebastian Lamotte Joakim Hedqvist jublar över ännu ett mål i Ifk-dressen, och har ännu så länge enbart fokus på kvällens möte med IFK Motala, slutspelet drar igång på torsdag. Till vänster lagkompise­n Robin Lundqvist.
 ?? Bild: Krister Andersson ?? Motalas tränare Mattias Sjöholm varnar för att hans lag inte gjort sina bästa matcher än den här säsongen.
Bild: Krister Andersson Motalas tränare Mattias Sjöholm varnar för att hans lag inte gjort sina bästa matcher än den här säsongen.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden