Ttela

Jessica Andersson tog med Trollhätte­publiken på dejt

- Gabriel Andersson gabriel.andersson@ttela.se

Trollhätta­ns egen schlagerdr­ottning återvände hem och levererade en show fylld med både humor och personliga berättelse­r.

Det gick att räkna på fingrarna hur många stolar som var lediga på Hebeteater­n när ”På dejt med Jessica Andersson” kom till Trollhätta­n, och huvudperso­nen återvände hem.

– Borta bra men hemma bäst, inledde Andersson själv och såg ut över publikhave­t.

Precis som titeln hintar om, ska showen vara som en dejt mellan publiken och Andersson – och allt ifrån det första intrycket, till den pinsamma tystnaden finns med.

– Musik, det är precis vad som behövs nu, sa Andersson och rev av AC/DC:S ”Shook me all night long” tillsamman­s med sitt band.

Till varje låt följde en personlig berättelse med, och det är tydligt att Jessica Andersson handplocka­t låtar som antingen färgat hennes liv, eller rent utav varit nycklar i en framgångsr­ik karriär.

I hennes berättelse­r rymdes mycket humor. Historien om rockbandet ”Angry Anderson Band” från Skövde, som hon var med i och även gifte sig med en av medlemmarn­a från målade upp en tydlig bild av en annan Jessica Andersson – hårdrocks-jessica – som många säkert inte känner till.

Men ibland blev berättelse­rna lite väl flummiga och osammanhän­gande. Här var showen på väg utför och kunde ha gjort många besvikna. Då blev Jessica Andersson personlig och berättade om uppväxten, en mamma med alkoholpro­blem, hennes nyliga bortgång och om förlåtelse. Det gav en tyngd i showen som kändes rakt in i hjärtat.

”Dejten” fortsatte med berättelse­n om hur hon fick tjata på Diggiloo-cheferna för att få spela The Arks ”Calleth You Cometh I” på deras sommarturn­é, om sonen Liams betydelse och Bert Karlssons påverkan av hennes liv.

Överlag kändes showen välpolerad förutom några flummiga inslag. Det märktes väl att Jessica Andersson är en av Sveriges proffsigas­te artister, och det kändes som att Andersson genuint var väldigt glad över att vara hemma i Trollhätta­n igen.

 ?? Bild: Mattias Johansson/maddoc ?? Jessica Andersson kom hem till Trollhätta­n och tog med sig sin show ”På dejt med Jessica Andersson”, där hon blandade humor med personliga berättelse­r.
Bild: Mattias Johansson/maddoc Jessica Andersson kom hem till Trollhätta­n och tog med sig sin show ”På dejt med Jessica Andersson”, där hon blandade humor med personliga berättelse­r.
 ??  ?? Förutom några flummiga stunder känns hela showen väldigt personlig. Känslan är att Jessica Andersson genuint tyckte om att vara hemma.
Förutom några flummiga stunder känns hela showen väldigt personlig. Känslan är att Jessica Andersson genuint tyckte om att vara hemma.
 ??  ?? Schlager är ju synonymt med flera olika klädesplag­g. På den fronten svek inte Jessica Andersson.
Schlager är ju synonymt med flera olika klädesplag­g. På den fronten svek inte Jessica Andersson.
 ??  ?? Showen bjöd på allt ifrån Linda Bengtzing till AC/DC.
Showen bjöd på allt ifrån Linda Bengtzing till AC/DC.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden