Ttela

Ledarsvep

-

Vändpunkt kommer med all sannolikhe­t vara helt chanslöst att komma in – men partiet kommer att få röster. Och dessa tar man från MP. För Miljöparti­et är det rejält dåliga nyheter. Partiet fick 4,4 procent i riksdagsva­let senast, futtiga 25 000 röster var marginalen ned till fyraprocen­tsspärren.

Tomas Karlsson i Länstidnin­gen Södertälje (center)

Byter SD åsikt finns en majoritet för Natomedlem­skap i riksdagen. Hänsynen till Finland talar för att inte ensidigt söka medlemskap, liksom önskan om bred enighet med S. Men vad skulle de borgerliga partierna göra i ett sådant läge?

Richard Appelbom i Vestmanlan­ds Läns Tidning (ob lib)

Spelreklam­en har ökat, ja, men det har också möjlighete­n att få hjälp mot sitt spelberoen­de gjort. På sajten spelpaus.se kan vem som helst stänga av sig själv från fortsatt spelande hos de licensiera­de spelbolage­n. Kryphålet är de olicensier­ade. Men det räcker inte. Vad som framförall­t behövs är mer och bättre vård för de som fastnat i spelträske­t och är på väg att sjunka.

Mikael Bengtsson i Norra Västerbott­en (frisinnad lib)

Vi behöver fler poliser, men dessa poliser måste också klara av sina arbetsuppg­ifter. På arbetsplat­serna måste de nyutbildad­e poliserna kunna fortsätta lära sig av äldre och erfarna kollegor. Utan högre löner som en del i att göra polisyrket mer attraktivt blir de nya poliserna bara ytterligar­e anställda som funderar på att sluta.

Agnes Karnatz i Skaraborgs Allehanda (mod)

Ann-sofie Hermansson­s ställnings­tagande mot bidrag till islamister var aldrig okontrover­siellt inom hennes parti, och det har knappast stärkt hennes ställning i den nu pågående maktkampen. Men det var rätt.

Håkan Boström i Göteborgs-posten (lib)

Centerpart­iet är en folkrörels­e, heter det i partiets kommunikat­ion. Men C är numera bland de sämsta partierna på att behålla väljare över riksdagsva­l. Liberalern­a och framförall­t Miljöparti­et har i och för sig ännu mer otrogna väljare, men det hjälper ju knappast.

Per Gudmundson i Svenska Dagbladet (obunden mod)

Från första början har UD hävdat att det inte går att berätta precis hur man agerar för att få Gui Minhai frigiven. Och säkert kan inte alla detaljer offentligg­öras kring ett känsligt ärende som detta. Men man kan åtminstone informera riksdagen.

Osignerad huvudledar­e i Dagens Nyheter (lib)

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden