Ttela

Tog strypgrepp och hällde mjölk över sitt ex

- Mari-louise Anderstedt mari-louise.anderstedt@ttela.se 0520-42 27 77

Vid ett par tillfällen förra året ska en man i 40-årsåldern misshandla­t kvinnan han var gift med. Nu väntar rättegång då han är åtalad misstänkt för bland annat misshandel och ofredande.

I början av förra året tog mannen tag i kvinnans jacka och drog henne mot sig med sådan kraft att hon fick rött skrapmärke på halsen vilket var smärtsamt. Några månader senare ska han ha gått än mer handgripli­gt till väga genom att slå kvinnan på kroppen och i ansiktet. Dessutom tog han strypgrepp och drog henne i håret.

På nytt orsakade han kvinnan smärta och blåmärken. Samma natt hällde han även ett glas mjölk över hennes huvud och kropp.

Mannen förnekar misshandel men erkänner att han hällde mjölk över kvinnan. Samtliga angrepp hän- de i det dåvarande parets bostad i Trollhätte­området.

Utöver de misstänkta brotten mot kvinnan är mannen även åtalad för brott mot lagen om förbud beträffand­e knivar och andra farliga föremål då han bar kniv på allmän plats i Trollhätta­n i våras. Han är dessutom misstänkt för att samma dag ha krossat en fönsterrut­a på en buss med hjälp av en träpåk.

Bussbolage­t yrkar skadestånd på 11 504 kronor. Knivbrotte­t har mannen erkänt, men skadegörel­sen på bussen varken förnekas eller erkänns då han säger sig inte minnas händelsen. Han ifrågasätt­er dock inte busschauff­örens uppgifter.

I veckan ska mannen stå till svars för två fall av misshandel, ofredande, knivbrotte­t och skadegörel­se vid tingsrätte­n i Vänersborg.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden