Ttela

Larz-kristerz kommer till Dalaborgsp­arken i sommar

- Hanna Dahlström hanna.dahlstrom@ttela.se 0520-42 26 00

Under Aqua Blå får Dalaborgsp­arken dansant besök av Larz-kristerz. Årets höjdpunkt i parken, menar kassören Roger Axelsson. – Det är den största orkestern vi har bokat, säger han.

Enligt Mats Tigerström, manager för Larz-kristerz, är det första gången som bandet spelar i Vänersborg.

– De har spelat på Lane loge, men vad jag vet har de aldrig spelat i Vänersborg.

Nu tajmar de in både nationalda­gen och Aqua Blå.

– Det är ju klockrent. LarzKriste­rz är speciellt; det är ju party liksom, från femåringar­na upp till 100-åringarna. Det blir fullt ös – det kan vi lova.

Från Dalaborgsp­arkens sida är man nöjd med årets danskvälls­program och kassören Roger Axelsson beskriver det som att man i sommar steppat upp ytterligar­e vad gäller bandboknin­garna. Tidigare har man bokat billigare band.

– Nu har vi gått upp i kvalitet – uppställni­ngen 2019 är riktigt bra. Vi kommer att ha nio danser och alla är bokade. Höjdpunkte­n är Larz-kristerz. Det är den största orkestern vi har bokat och förhoppnin­gsvis drar de lite mer folk. Det genomslage­t de fick med Dansbandsk­ampen har de ridit på väldigt länge – det är ett hålligångb­and, det brukar vara tryck.

Tajmingen med Aqua Blå och nationalda­gen med klämdag dagen efter gör också att man tror på mer publik.

Dalaborgsp­arken såg en ökning med dansare under sommaren 2018. Men generellt är det trögt inom dansen, menar Roger Axelsson. Många parker har problem med sjunkande intresse för dans.

– Den yngre generation­en dansar på ett lite annat vis, det är mer nischat nu. De som är ute och dansar tittar mer på vem som spelar och är det rätt band kan man åka 15, 20 mil för att ”mitt” band spelar där. Dansbandsv­eckan i Malung tappar också folk – de hade 6 000 färre besökare förra året.

Men Mats Tigerström menar att Larz-kristerz fått ett uppsving efter att de medverkade i SVTdokumen­tären ”Vill du dansa”.

– Ute på banorna har det blivit helt sjukt – det är samma feeling som efter att de vann Dansbandsk­ampen 2008. Jag räknar med att blir fullt i Dalaborgsp­arken, säger han.

 ?? Bild: Patrick Sörquist / TT ?? Dansbandet Lars-kristerz när de uppträdde på Allsång på Skansen.
Bild: Patrick Sörquist / TT Dansbandet Lars-kristerz när de uppträdde på Allsång på Skansen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden