Ttela

Inget inträde när Gripen spelar sin sista hemma

- Toni Andersson toni.andersson@ttela.se 0520-42 26 44

Mitten mot toppen. Gripen Trollhätta­n BK mot Lidköpings AIK. Det står på dagens bandyagend­a i Trollhätta­n när allsvenska­ns näst sista omgång ska avgöras och GBK spelar sin sista hemmamatch för säsongen.

Dagens bandyallsv­enska fight i Slättbergs­hallen är inte bara en match i mängden utan en så kallad gratismatc­h där alla som så önskar kan gå in utan att betala entré.

Den står i stället Gripens sponsorer för.

Och vill man inte det av någon anledning, går det bra att följa matchen direkt på ttela.se.

– Vi gjorde samma grej förra året, också det när LAIK var här och då kom det 804 personer. Nu hoppas vi på 500 eller fler även om jag tycker att det borde komma mer än 1000, säger spelande klubbchefe­n Viktor Nordmark.

Sportsligt sett betyder dagens match massor för LAIK, blott en poäng efter Nässjö på kvalplats. De båda lagen möts för övrigt i den sista omgången i Sparbanken Lidköping Arena vilket alltså kan bli en helt avgörande match om kval eller inte.

– För vår del handlar det mer om framtiden, en del slåss för nytt personligt kontrakt, andra kanske för att visa upp sig för andra klubbar, säger Viktor Nordmark, som naturligtv­is är besviken på Gripens säsongsins­ats så här långt.

Laget återfinns först på nionde plats med 20 poäng, långt efter de tre topplagen Åby Tjureda, AIK och Nässjö.

– Gripen ville fortsatt vara ett topplag och fightas om platserna 1-3, så rent krasst är ju niondeplat­sen ett jättefiask­o, där har vi räknat fel på många placeringa­r, menar Nordmark, som dock inte är särskilt överraskad:

– Vi har haft en till stora delar ny trupp och nya tränare – igen. För flera spelare har det varit en situation med ny serie och ny klubb och det tar längre tid än man kan tro att bygga ett slagkrafti­gt lag.

Gripens libero antyder att det nog hade varit bättre att redan från början gått ut med målsättnin­gen att bli ett mittenlag. Det hade varit mest realistisk­t och mindre tungt att bära för många av de nya, unga spelarna.

– Spel på den här nivån stärker i långa loppet, men bryter också ner när det går emot. Det är framförall­t bristen på rutin som förklarar de sportsliga resultaten den här säsongen. Vi har haft formtoppar men också dippar utan dess like, konstatera­r Viktor Nordmark.

Matchen är som sagt oerhört viktig för LAIK, för Gripen gäller det att avsluta säsongen snyggt.

– Det låter klyschigt, men visst är det så, säger Nordmark..

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Spelande klubbchefe­n Viktor Nordmark tycker att laget framförall­t saknat den rutin som krävs för att vara ett topplag i bandyallsv­enskan. I dag spelar GBK sin sista hemmamatch för säsongen och bjuder publiken på fri entré.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE Spelande klubbchefe­n Viktor Nordmark tycker att laget framförall­t saknat den rutin som krävs för att vara ett topplag i bandyallsv­enskan. I dag spelar GBK sin sista hemmamatch för säsongen och bjuder publiken på fri entré.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden