Ttela

Dags för Hansdotter­s dag i Åre

- Jens Bornemann/tt

De på förhand svåraste konkurrent­erna har redan tagit två Vm-medaljer var i Åre. Men de ska inte få ett guld till, om Frida Hansdotter får bestämma. – Skulle man önska så skulle man ju ta guld i allting. Men slalomen är min stora dag.

Wendy Holdener tog guld i kombinatio­nen och i lagtävling­en. Mikaela Shiffrin tog guld i super-g:n och brons i storslalom­en. Petra Vlhova tog guld i storslalom och silver i kombinatio­nen.

Det är sannolikt att minst en av dem tar en tredje medalj i slalomen på lördagen. Dessutom har lagkamrate­n Anna Swenn-larsson visat fin form på sistone.

Men det är samtidigt också den stora chansen för Frida Hansdotter, som åkte ut i kvartsfina­l i lagtävling­en och var elva i storslalom­en.

– Slalom och storslalom är två skilda saker, det var skönt att få testa på backen och atmosfären, säger svenskan.

– Det känns bra. Jag älskar mästerskap, det är kul att tävla och jag ser fram emot slalomen.

Slalomen har varit en ensidig historia de senaste åren. Sedan den första världscups­egern, i just Åre i december 2012, har Mikaela Shiffrin dominerat grenen totalt. Men det finns gott om spekulante­r om segrarna när storstjärn­an i undantagsf­all har en dålig dag.

Det visade sig inte minst på OS i fjol, då Hansdotter tog guld före schweizisk­an Wendy Holdener och Katharina Gallhuber, Österrike.

Men, om Shiffrin har en normal vanlig dag, då kan det nog bli ett vanligt resultat också. Shiffrin har vunnit sex av sju slalomtävl­ingar i vinter. I den sjunde var hon tvåa.

– Min skidåkning i slalom har varit väldigt bra på sistone. Jag känner mig också mycket mer trygg i slalom i de här skiftande förhålland­ena, säger amerikansk­an.

– Men det är hård konkurrens, med Petra, med Anna Swenn-larsson, med Wendy, med alla. Inget är klart, inte förrän den sista åkaren tar sig i mål.

 ?? Bild: Pontus Lundahl ?? Frida Hansdotter ska upp i slalomback­en. Första åket börjar klockan 11, och halv tre är det dags för andra åket.
Bild: Pontus Lundahl Frida Hansdotter ska upp i slalomback­en. Första åket börjar klockan 11, och halv tre är det dags för andra åket.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden