Ttela

Ungdomar rycktes med i hiphopfest­ival

- Desirée Nöjd

Nöje: Lördagskvä­llen i Vänersborg bjöd på hiphopfest­ival för ungdomar. TTELA var på plats för att ta pulsen på eventet.

200 förväntans­fulla ungdomar hoppar i publiken. Under lördagskvä­llen anordnades en hiphopfest­ival i Vänersborg. TTELA var där för att känna in stämningen.

Under lördagskvä­llen var det dags för hiphopfest­ival i Vänersborg­s gymnasieha­ll, ett event som riktar sig till ungdomar mellan 13 och 25. 200 ungdomar trängs framme vid scenen där lokala artister som Hamodii, Jonas Jallow, Ardijanz och IZZY uppträder, men även hiphoparen från Bergsjön, Lani Mo, som har miljontals streams på Youtube och Spotify.

Stämningen är uppsluppen och det dansas lite här och var i publiken. Golvet bokstavlig­t talat gungar och musiken spelas så högt att det känns i bröstet. Trots det stora antalet samlade ungdomar är luften frisk.

– Är ni taggade, ropar Emad Berisa, en av kvällens värdar, från scenen. – Ja! – Jag hör er inte! Är ni taggade? – Ja, svarar publiken med en stämma. Händerna är i luften och mobilerna filmar för fullt.

Intresset för festivalen har varit jättestort och nästan hälften har fått vända i dörren. Medlinn Zikollaj, som är en av projektled­arna och som har arrangerat festivalen, berättar att det började med att de arrangerad­e hiphopwork­shops och det gjorde att de insåg vilket stort intresse som fanns.

Workshoppa­rna har de haft under höst- och jullovet, samt en gång i veckan. Det stora intresset ledde till att de arrangerad­e festivalen. Något som Medlinn Zikollaj är väldigt stolt över är att några av de ungdomar som var med på workshoppa­rna nu är med och uppträder på scenen.

En av dessa ungdomar är IZZY. Han berättar att han började rappa för ungefär ett år sedan och för en månad sedan släppte han sin första låt.

IZZY berättar även att han blev inspirerad på workshoppa­rna, speciellt när artisten Mohammed Ali kom dit och han tror att kvällen kommer att bli hypad och bra. Innan det är dags för Izzy att gå upp på scen ropar Emad:

– Är ni redo att se en av Vänersborg­s finest just nu?!

Publiken är mer än redo och jublar till svar. Några av de som var först på plats och som hänger framme vid scenen är vännerna Trisha och Vanessa. De lyssnar på hiphop till vardags och är bara där för att ha kul.

Alla ungdomar TTELA pratar med säger att de är där för att ha kul och några säger även att de är där för att se kändisarna som uppträder. Kort sagt är stämningen på topp och det är nog fler än projektled­arna som hoppas på att hiphopfest­ivalen återkommer. på ttela.se

 ??  ??
 ??  ?? i lördags anordnades Hiphopfest­ival för ungdomar i Vänersborg. det var trångt framme vid scenen där lokala artister uppträdde.
i lördags anordnades Hiphopfest­ival för ungdomar i Vänersborg. det var trångt framme vid scenen där lokala artister uppträdde.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden