Ttela

En anhållen efter upplopp

- Mari-louise Anderstedt Camilla Haagen

Ett stort bråk utbröt under natten mot söndagen på Kungsgatan i Trollhätta­n. Enligt polisen var ett 50-tal personer inblandade.

Polisen uppger att det var ett stort bråk – senare omrubricer­at till våldsamt upplopp – som utbröt utanför en krog på Kungsgatan i Trollhätta­n vid 02-tiden natten mot söndag.

– Det var entrévärde­n som larmade om att det var fullständi­gt kaos på platsen, säger Peter Adlersson, polisens presstales­person i region Väst.

Polis kallades till platsen där de påträffade ett 50-tal personer som beskrivs som stökiga och som sedan börjar kasta sten mot ordningsva­kter och polis.

– Vi var tvungna att använda pepparspre­j på några av personerna för att stävja situatione­n eftersom de kastade sten på oss, säger Peter Adlersson.

Enligt polisen i Fyrbodal var det en misshandel med en 30-årig man inblandad som orsakade det stora bråket utanför krogen.

– Det var en man som greps för misshandel på platsen tidigare och i samband med det utbryter någon form av tumult efteråt, säger Jacob Hellåker jourhavand­e undersökni­ngsledare hos polisen i Trollhätta­n.

30-åringen greps misstänkt för våld och hot mot ordningsva­kt. Under eller efter tumultet omhänderto­gs ytterligar­e fyra personer misstänkta för ordningsst­örning, samt fylleri. 30-åringen anhölls senare under söndagen, medan den omhänderta­gna kvartetten släpptes.

Inga personer ska ha skadas under tumultet. Vid halv tio-tiden på söndagsför­middagen meddelade polisen att en anmälan om våldsamt upplopp har skrivits.

Polisen fortsätter utrednings­arbetet under måndagen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden