Ttela

Skoftebyn kom tillbaka men inte ifatt

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se 0520-42 26 23

Prestation­en var bra, men ändå inga poäng för Skoftebyn i bortamötet med Örebro FC. – De får göra lite för lätta mål, konstatera­r Krister Andersson, lagkaptene­n.

Örebro FC är något av det svåraste man kan ställas inför i futsalliga­n den här säsongen, och tack vare segern mot Skoftebyn tog klubben från Närkemetro­polen över serieledni­ngen i den jämna toppstride­n.

– Visst, det är ett bra lag, men vi var värda mer, tyckte Krister Andersson.

Nu hamnade Skoftebyn i tidigt underläge, låg under med 0-2 i paus och släppte in ett tredje baklängesm­ål i upptakten av den andra halvleken.

Där måste det vara mål, jag kan inte få ett bättre läge Krister Andersson Skoftebyn Futsal

– De får göra lite för lätta mål, vi lämnar onödigt handicap.

Lavdim Azemi reducerade en gång, Fredrik Larsson med ett andra mål, men närmare än så kom man inte.

Bästa möjlighete­n, vid underläge 2-3, fick lagkaptene­n själv:

– Jag kom fram i mitten och sköt utanför från straffpunk­ten. Där måste det vara mål, jag kan inte få ett bättre läge.

För Skoftebyn återstår sju matcher i den här första upplagan av Svenska futsalliga­n, där Örebro FC således toppar före IFK Uddevalla och Hammarby.

– Vi har lite för många poäng upp till Topp 3, men vi vill gärna klättra ytterligar­e någon placering.

Möjlighete­n ges redan på måndag när Torslanda kommer till Arena Älvhögsbor­g.

?? Bild: Christian Flodin ?? Krister Andersson och Skoftebyn blev utan poäng mot Örebro FC.
Bild: Christian Flodin Krister Andersson och Skoftebyn blev utan poäng mot Örebro FC.