Ttela

Snygg slutpunkt hemma av Gripen

- Toni Andersson toni.andersson@ttela.se 0520-42 26 44

Gripen satte en mycket snygg slutpunkt för hemmaspele­t säsongen 2018/19 i och med 7-1-segern mot kvaljagand­e Lidköpings AIK. – Roligt att kunna bjuda publiken på lite bra bandy, konstatera­de assisteran­de tränaren i GBK, Sebastian Isaksson.

För LAIK betydde lördagens bandyallsv­enska match allt, i händelse av seger skulle man få ta sig an Nässjö i en direkt avgörande match nästa lördag om en plats i kvalet till elitserien.

Men Anders Karlssons manskap var aldrig nära.

Därtill var Gripen alldeles för bra, och med 3-0-ledning redan efter en kvart var det mer eller mindre avgjort redan där och då.

En reducering på straff av Simon Artig i halvlekens slutminute­r tände hoppets låga men släcktes lika snabbt av Tony Eklind som dundrade in en hörna så nätet dallrade en lång stund.

– Vi fick ett par psykologis­kt viktiga mål där, sa Sebastian Isaksson och syftade även på 5-1-målet som kom strax efter pausvilan.

Detta sedan Markus Eriksson elegant frispelats av backen Johan Skatz.

När så Niclas Holopainen gjorde 6-1 var matchen definitivt avgjord.

– Det var stabilt rakt igenom och jag tycker det var extra bra av oss att hitta kraften i en match som egentligen

inte betydde så mycket för oss, menade Sebastian Isaksson. Vad var bäst tycker du i den här matchen?

– Helheten! Att grabbarna följer de riktlinjer vi lagt upp innan match till punkt och pricka.

Robin Karlsson blev tvåmålssky­tt och har nu gjort 28 mål i allsvenska­n, i övrigt enmålsskyt­tar i GBK.

LAIK såg länge ut att kunna få den efterlängt­ade matchen mot Nässjö, men smålänning­arna vände sent 0-2-underläge mot Boltic till seger med 4-2.

Klara för elitseriek­val är nu Nässjö och AIK, som förlorade i Rättvik. Och redan före kvällsmöte­t mot Örebro var Åby Tjureda klart för spel i elitserien nästa säsong.