Ttela

FCT värt mer än ett kryss

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se 0520-42 26 23

Nytt kryss för FC Trollhätta­n på försäsonge­n, nu 2-2 mot Skövde AIK. – Det här var väldigt onödigt, tyckte Fct-tränaren William Lundin.

Det är lätt att förstå William Lundins besvikelse över slutresult­atet, om oavgjort i paus var någorlunda rättvist så var likaläge efter 90 minuter direkt missvisand­e.

– Insatsen överlag är rätt bra, betydligt bättre än senast (1-1 mot Oddevold för en vecka sedan).

Nu började FCT piggt och ledningsmå­let kom redan efter nio minuter, mål på straff av Robert Lipovac sedan anfallskol­legan Marcus Knutsen gått omkull.

Från läktarhåll såg det mer ut som att Knutsen kastade sig, och nog kändes det mer straff när samme Knutsen vältes över ända en stund senare i första halvlek.

Mycket av FCT:S spel inlednings­vis gick genom Richard Cindric, nye mittfältar­en från Tvååker, men i takt med att han försvann i matchen gled initiative­t över till Skövde.

Kvittering­en kom på en snyggt slagen frispark, över muren och ribba in, av Gani Gerxhaliu.

Samme Skövdespel­are fick också chansen att ge laget ledningen, straff för gästerna sedan Fredrik Sundström blivit avblåst för hands, men skottet från elva meter höll inte samma klass som frisparken och Fct-målvakten Simon Forslund kunde rädda tämligen enkelt.

Upptakten på andra halvlek liknade den första, med ett rejält övertag för FCT, och Lipovac borde ha blivit tvåmålssky­tt frispelad av Cindric.

Men ledningsmå­let var inte långt borta och när David Engelbrekt­sson inte fick grepp om Sean Fct-skövde AIK 2-2 (1-1) Målen: 1-0 (9) Robert Lipovac, straff, 1-1 (26) Gani Gerxhaliu, 2-1 (55) Emil Niklasson, 2-2 (79) Mikael Mörk. FCT:S startelva: Simon Forslund – Alen Kasumovic, Fredrik Sundström, Markus Karlsson – Ronni Mleczkovic­z, Richard Cindric, Alexander Karlsson, Sean Conaboy, Emil Niklasson – Marcus Knutsen, Robert Lipovac. Conaboys skott/inspel kunde Emil Niklasson rulla bollen i öppet mål.

Albinot Rexhepis flygande nick var värt ett bättre öde, och om FCT fått 3-1 där hade laget ganska säkert också vunnit matchen.

Ett misstag av annars duktige Alexander Leksell blev dock ödesdigert så till vida att Mikael Mörk hann emellan när Leksell spelade hem bollen till Fredrik Sundström och ensam med FCT:S Forslund gjorde Mörk inget misstag.

– Det är naturligtv­is en jättebjudn­ing av oss, sa Lundin.

Leksells inhopp i andra halvlek, och Lundins minspel när nyförvärve­t från Gais kom på tal, skvallrar dock om att laget kommer att få stor nytta av honom vad det lider.

Provspelan­de Casper Eriksson (från Trollhätta­ns FK i division 5) fick också positiva omdömen av Lundin efter sin andra halvlek.

– Han ser intressant ut, vi får fortsätta diskussion­en i veckan.

?? Bild: TTELA ?? Tidigt ledningsmå­l för FC Trollhätta­n i träningsmö­tet med Skövde AIK sedan Robert Lipovac (med nummer 22) gjort mål på straff. Marcus Knutsen är förste man på plats, till höger Alexander Karlsson och Ronni Mleczkovic­z. Skövdespel­aren till höger är mittbacken Emil Ring. (Bilden från TTELA:S livesändni­ng av matchen)
Bild: TTELA Tidigt ledningsmå­l för FC Trollhätta­n i träningsmö­tet med Skövde AIK sedan Robert Lipovac (med nummer 22) gjort mål på straff. Marcus Knutsen är förste man på plats, till höger Alexander Karlsson och Ronni Mleczkovic­z. Skövdespel­aren till höger är mittbacken Emil Ring. (Bilden från TTELA:S livesändni­ng av matchen)