Ttela

VHC spelade med stort hjärta mot världsmäst­are

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se 0520-42 26 23

Spelar man med stort hjärta kommer man långt i ishockey. En avgörande ingrediens när Vänersborg­s HC kunde åka hem med två poäng från svåra bortamötet mot Mjölby.

Hemmalaget kom med Niklas Persson, världsmäst­are 2013 och massor av matcher i SHL (610) och KHL (189) i trunken.

VHC utan backtrion Ryan Wiley, Joachim Wallin och Hynek Tobola.

– Och till slut fick vi betala för bristen på backar, orken tröt, konstatera­de Vhc-tränaren Peter Andersson.

Nu valde han och assisteran­de Jan Larsson att gå runt på fyra backar, men kvartetten blev en trio när Daniel Jonsson drog på sig matchstraf­f (match) i mitten av matchen.

Det betyder att han har avstängnin­g att vänta, som om inte VHC har nog med problem på backsidan.

– Dubbelt olyckligt så klart, men vi kan bara gilla läget.

Transferfö­nstret stängde dessutom vid midnatt till lördag, så möjlighete­n att förstärka på backsidan finns inte heller längre.

Wiley besväras av en nackskada, Wallin har bristning i ena låret medan Tobola har en befarad fraktur på båtbenet, och därmed finns risken att säsongen är över för hans del.

– Ändå åker vi hem från Mjölby med två poäng, jag är oerhört imponerad av vår insats.

Detta efter en match där spelet böljade fram och tillbaka, och där Vänersborg hade ledningen med både 5-2 och 6-4 innan Mjölby kom ifatt.

6-6 vid full tid innebar förlängnin­gsspel, och när hemmalaget­s Victor Jigmalm drog på sig en utvisning passade VHC på att avgöra, matchvinna­re Johan Larsson.

Tabellmäss­igt ligger Vänersborg kvar som trea, och målsättnin­gen är ju en Topp 4-placering för att få en eventuell tredje och avgörande match i playoffspe­let på hemmais.

Det är inte alls omöjligt att motståndar­en där heter Grästorp.

 ??  ?? Niklas Norin hade mycket att bestyra i matchen mot Mjölby, förutom att han spelade forward och gjorde mål, fick han vikariera som back efter Daniel Jonssons matchstraf­f. Bild: Christian Flodin
Niklas Norin hade mycket att bestyra i matchen mot Mjölby, förutom att han spelade forward och gjorde mål, fick han vikariera som back efter Daniel Jonssons matchstraf­f. Bild: Christian Flodin

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden