Högosta efter vändningen: ”Vi fick oss en känga...”

- Ulf Thuresson

Trollhätta­ns HC krossade Hovås men behöver hjälp för att vinna serien och nå playoffspe­l.

Det var toppen mot botten när THC tog emot Hovås, men inlednings­vis var det svårt att urskilja vilket av lagen som huserar var.

Och när ställninge­n efter den första perioden var 1-2, efter sen Thc-reducering av Jonas Forsberg, så fick det tränaren Pontus Nyberg att agera i den första periodpaus­en.

– Jag fick höja rösten lite, det stämmer, sa Nyberg, utan att vilja gå in på vilka ord som användes.

Lucas Högosta, forward i andrakedja­n, konstatera­de för sin del att: – Vi fick oss en känga... Oavsett vad som sades – och i vilken volym – så fick det effekt.

THC öste på för fullt i den andra perioden och när Lucas Högosta prickade in 5-2 så valde Hovås att byta målvakt.

Hemmalaget hann dock med ett femte mål i mittenakte­n också, och när resultatta­vlan så dags visade 6-2 så var det i praktiken game over.

Transatlan­terna Ben Beasley och Stephen Langford fyllde på med var sitt mål i den tredje perioden, anmärkning­svärt så till vida att THC:S åtta mål i matchen fördelade Trollhätta­n-hovås 8-2 (1-2, 5-0, 2-0) Målen: 0-1 (5.59) Johan Winblad, 0-2 (11.44) Hugo Hägerström, 1-2 (19.13), 2-2 (26.36) William Frölin, 3-2 (29.14) Thomas Crabtree, 4-2 (35.58) Kristoffer Mourujärvi, 5-2 (37.02) Lucas Högosta, 6-2 (39.33) Christoffe­r Brunberg, 7-2 (50.56) Ben Beasley, 8-2 (58.28) Stephen Langford.

Utvisninga­r, THC: 3x2 min.

Hovås: 4x2 min + 1x10 min.

Skott: 49-35. sig på lika många målskyttar.

Roligast att titta på var formatione­n med Stephen Langford mellan Lucas Högosta och Kristoffer Mourujärvi, inte enbart för att alla tre gjorde mål men trion spelar en fartfylld ishockey också.

– Vi har roligt på isen och hittar varandra bra, sa Högosta.

Pontus Nyberg ville även lyfta fram ”gubbkedjan”, den med Philip Erixon, Jonas Forsberg och William Frölin, den senare lagets ålderman trots att han inte är äldre än 27.