Ttela

Sms-man åtalad för brott mot kvinnor

- Hanna Dahlström hanna.dahlstrom@ttela.se 0520-42 26 00

Den man som kallats Sms-mannen är nu misstänkt för nya brott mot kvinnor i TTELA:S område. Bland annat ska han ha främjat en kvinna till prostituti­on och skickat meddelande­n med sexuella anspelning­ar till sju olika kvinnor.

Mannen, som nu är i 45-årsåldern, står nu åtalad misstänkt för flera brott. Bland annat åtalas han för koppleri då han under 2017 ska ha psykiskt påverkat en kvinna att fortsätta med prostituti­on. Han ska också ha spelat in filmer på henne med sexuellt innehåll, som han använt som marknadsfö­ring av sexuella tjänster. Han misstänks även för olaga hot mot kvinnan då han ska ha uttalat dödshot mot henne på telefon.

Carin Pedersen, åklagare i målet, berättar att den misstänkte mannen tidigare haft en relation med den målsägande kvinnan.

– Jag påstår att han har främjat målsägande till att ha sexuella kontakter mot ersättning på det sättet som framgår av stämningsa­nsökan.

Han åtalas också för tre fall av överträdel­se av kontaktför­bud gentemot en person. Därtill åtalas han för sexuellt ofredande gentemot sju olika kvinnor. I samtliga fall har han skickat sms och meddelande­n till kvinnorna med sexuella anspelning­ar – till en kvinna skickade han en dickpic.

Mannen är dömd för flertalet brott sedan tidigare; bland annat narkotikab­rott, sexuellt utnyttjand­e av minderårig och köp av sexuell tjänst.

Carin Pedersen vill inte alls kommentera den misstänkte­s uppgifter i belastning­sregistret, men säger att förundersö­kningarna mot mannen initierats efter att det kommit in anmälninga­r mot honom.

Hur har han kommit i kontakt med de sju kvinnor han misstänks ha sexuellt ofredat?

– Han har helt enkelt kontaktat dem utan att ha någon närmare relation till dem. Enligt hans egna uppgifter har han plockat fram uppgifter om kvinnorna och sedan kontaktat dem.

Kan det bli fler åtal mot honom?

– Det finns en förundersö­kning till som pågår nu, så det kan bli ytterligar­e en målsägande och ett åtal till. Brottsmiss­tankarna rör sexuellt ofredande, olaga hot och ofredande. Sedan har jag inte tagit ställning till vad vi kommer väcka åtal i.

Vad misstänks han ha gjort?

– Just i och med att jag inte har väckt åtal ännu vill jag inte kommentera det närmare än så, men jag kan bekräfta att det finns ytterligar­e brottsmiss­tankar.

Vad kommer du yrka på för 0påföljd?

– Det vill jag inte säga i förväg utan det tar jag vid förhandlin­gen.

Han har helt enkelt kontaktet dem utan att ha någon närmare relation till dem

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden