Ttela

Festlig ettårsfest i Restad gårdskyrka­n

-

För ett år sedan spånade Ulf Blomberg från Frälsnings­armén i Trollhätta­n och Samuel Alexanders­son fram idén om ett gemensamt arrangeman­g i Restad gårds kyrka i Vänersborg. Nu har det firats ettårsjubi­leum med stort tårtkalas.

Efter det där första mötet fick församling­ar i området en inbjudan om att vara med och ”bryta mark” genom samverkan. Man möttes hos Frälsnings­armén i Trollhätta­n, under ledning av Gerd Wahlman och Ann-christine Tunman med flera i Salemförsa­mlingen i Vargön, Filadelfia­församling­en i Vänersborg och Frälsnings­armén i Trollhätta­n och Vänersborg.

Kyrkan skulle bli fylld av ljus och glädje, tack vare Svenska kyrkans församling i Vänersborg, under ledning av kyrkoherde Gunilla Martinsson samt Ole Guldal från Restad gårds utbildning­scentra och fastighete­r.

Under året har man sedan samlats varannan söndagseft­ermiddag med fika, gemenskap, lovsång, förbön och aktivitete­r för barnen.

Inför öppnandet för ett år sedan var det Ann-christina ”Ankis” förhoppnin­g att få medverka till en bättre, tryggare och varmare atmosfär på Restad gård, att de kristna flyktingar­na får känna stöd. För många har det varit ett stort steg att ta sig till kyrkan eftersom de då så tydligt visar sin trostillhö­righet. Det finns kristna på Restad gård och andra asylboende­n som har blivit trakassera­de och misshandla­de för sin tro, berättade Anki då i en intervju på Frälsnings­arméns sajt.

Vid söndagens jubileumsf­irande var det extra festligt med många goda tårtor till kaffet.

 ?? Bild: Privat ?? Den fina kyrkolokal­en på Restad gård i Vänersborg har fått nytt liv och den gångna helgen har det firats ettårsjubi­leum.
Bild: Privat Den fina kyrkolokal­en på Restad gård i Vänersborg har fått nytt liv och den gångna helgen har det firats ettårsjubi­leum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden