Ttela

Guide, skidskytte­vm, mixedstafe­tt

-

Vad

Mixedstafe­tt, 2x6 kilometer+2x7,5 kilometer, skidskytte-vm, Östersund.

När

Torsdag, 7 mars klockan 16.15.

Tv/radio

SVT, Eurosport och Radiosport­en.

Sveriges lag

Linn Persson, Hanna Öberg, Jesper Nelin, Sebastian Samuelsson.

Tre medaljkand­idater:

Frankrike: Den regerande olympiska mästaren, med storstjärn­an Martin Fourcade (bilden) i laget, bör kunna kamma hem en medalj även här. Det franska laget vann distansen i säsongens världscupp­remiär och tog även hem säsongens andra test i USA.

Italien: Med två av världens just nu starkaste åkare på damsidan, Lisa Vittozzi (bilden) och Dorothea Wierer (etta och tvåa i världscups­ammandrage­t), blir bronsmedal­jörerna från OS i fjol en nation att hålla ögonen på.

Norge: Har man Johannes Thingnes Bø (bilden) i sitt lag får man finna sig i att bli omnämnd bland favoritern­a. Norrmannen har varit överlägsen i världscupe­n den här säsongen och har tagit totalt tolv segrar och ytterligar­e två pallplatse­r på 17 lopp vilket gör att han leder sammandrag­et stort. Med honom som ankare kan Norge klättra många placeringa­r, om de nu skulle ligga efter.

Sveriges chanser

Senast Sverige tog en mixedstafe­ttmedalj på ett VM var 2010, när laget bestod av Helena Jonsson (numera Ekholm), Anna Carin Zidek, Björn Ferry och Carl Johan Bergman. På OS 2018 blev det en elfteplats efter en tuff start redan på förstasträ­ckan, och på VM 2017 blev Sverige sexa. Så vad är målet här och nu i Östersund? – Det är svårt att säga en placering. Det är många lag som har två bra herrar och två bra damer. Det är svårt att avgöra. Målet är att vi kommer in och känner att vi är nöjda. Att vi visar vad vi kan, säger Linn Persson som inleder tävlingen för ett lag med outsiderst­atus i medaljkamp­en.

Medaljörer VM 2017

1) Tyskland, 2) Frankrike, 3) Ryssland.

Medaljörer OS 2018

1) Frankrike, 2) Norge, 3) Italien.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden