Ttela

Elva spelare står under kontrakt i GBK

- Toni Andersson toni.andersson@ttela.se 0520-42 26 44

Elva spelare. Så många står under kontrakt i Gripen Trollhätta­n BK just nu. – Vi har en långsiktig plan som bygger på kontinuite­t, säger Gbk-ordförande Per Skoglund.

Knappt två veckor har gått sedan Gripen Trollhätta­n BK stängde butiken för den här säsongen.

En sjundeplat­s blev det till slut i bandyallsv­enskan – åtta poäng från kval till elitserien, sju ner till negativt kval.

– Säsongen har utvärderat­s och det kan konstatera­s att vi var grymt bra till årsskiftet, sedan gick det sämre. Siktet är inställt på att bli jämnare och stabilare nästa säsong, säger Per Skoglund, Gbk-basen. Han kan i nuläget glädja sig åt att inte mindre än elva spelare står under kontrakt och bara en sextett som inte gör det ur befintlig trupp.

– Men vi pratar med allihop och vill ha dem kvar minst ett år till, säger Skoglund.

De det gäller är bland andra rutinerade backtrion Johan Skatz, Viktor Nordmark och Marcus Hillukkala, men också viktige speluppläg­garen Tony Eklind.

Tio spelare stod under kontrakt en säsong till, en skrev nyligen på. Nämligen Adam Blomster, lagkaptene­n.

– En viktig signal att göra klart med vår lagkapten, menar Per Skoglund, som inte sticker under stol med att man också höjer blicken utanför klubben för att eventuellt finna nya spelare.

– Men det ska i så fall vara närproduce­rat, från området. Vi vill helst inte ha folk som pendlar långa vägar hit. Från närområdet alltså, är spelare från IFK Vänersborg intressant­a?

– IFK Vänersborg är ett lag i närområdet, ja. Och Blåsut, och Kungälv ...

Underifrån är det lite sämre ställt i Gripen även om bra årgångar är på väg.

Klubben har till exempel inget P16-lag eftersom sex spelare gick till IFK, en klubb som man dock har ett nära samarbete med.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden