Ttela

Marianne tvåa i Ring Ladies Boxing Cup

- TTELA

Finlands Elina Gustafsson blev för svår, men Vänersborg­s BK:S Marianne Ahlborg pressade europamäst­arinnan i finalen av Ring Ladies Boxing Cup i Riga.

VBK:S Marianne Ahlborg anmälde sig först i weltervikt (69 kilo), men gick upp till mellanvikt (75 kilo) då det gav en chans till fler matcher.

Marianne lottades dock till semifinal på grund av att några motståndar­e inte dök upp.

Där fick Marianne möta Yelizaveta Sliusar från Ukraina, och redan från rond ett gick Marianne ut hårt och styrde matchen. Från Vbk-håll visste man att ukrainskan är tuff så det var viktigt att ta ledningen i första ronden.

Marianne fortsatte den andra och tredje ronden på samma sätt, och vann matchen med domarsiffr­orna 5-0.

I finalen stod Europamäst­arinnan Elina Gustafsson från Finland för motståndet.

Marianne fick Elina att backa hela matchen, vilket hon inte brukar göra, men efter en jämn match var det ändå finskan som drog det längsta strået och vann.

– Självklart ville vi ha ett guld med oss hem, men insatsen visar att Marianne kan boxas mot de bästa i världen och ger oss bränsle till att ge ännu mer för att få revansch på finskan, säger tränaren Alnes Omerovic.

Marianne Ahlborg kommentera­r sin insats så här:

– Jag är otroligt nöjd, jag boxades enligt planen och kände mig både stark och uthållig i ringen trots att jag gick upp en viktklass denna gång. Jag trodde att guldet var mitt, men jag ser fram emot att få revansch mot finskan.

 ??  ?? Vbk-boxaren Marianne Ahlborg slutade tvåa i turneringe­n i Riga.
Vbk-boxaren Marianne Ahlborg slutade tvåa i turneringe­n i Riga.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden