Ttela

Kallade kvinna ”serbjävel” – åtalas

- Daniel Gustafsson

En idrottspro­fil i TTELA:S område har åtalats för ofredande. Detta efter att han bland annat ska ha kallat en kvinna ”jävla serbjävel”. Idrottspro­filen nekar till brott.

Det var i november 2017 som idrottspro­filen enligt åklagaren ska ha ofredat en kvinna. Detta genom att skrika åt henne: ”Du är en jävla Serbjävel” samt, ”Du är en jävla fascist”. Ofredandet ska ha skett i en idrottshal­l och upprinnels­en ska ha varit att kvinnan delat en bild på krigsförbr­ytaren Ratko Mladic på sin Facebooksi­da.

Idrottspro­filen nekar till brott och menar att han bara tillrättav­isat kvinnan och förklarat det olämpliga i att hylla Mladic.

Vi har fullt förtroende för honom

– Jag har aldrig haft någon anledning och hade ingen anledning att säga de här påstådda sakerna till NN. Jag sa till henne att du borde skämmas när du lägger upp Ratko Mladic på din Facebook. Under hela mitt liv har jag arbetat för demokrati och mänskliga rättighete­r, säger han.

Idrottspro­filen menar att han är utsatt för en komplott och att orsaken till det är mannen till kvinna som ska ha ofredats och inte fått förlängt kontrakt med klubben.

Till sin bevisning har åklagaren förutom uppgiftern­a från målsägande­n ett vittne som bekräftar händelsen.

Idrottspro­filen anser att han kan ha kvar sina uppdrag i klubben. Det anser också klubbchefe­n.

– Vi har fullt förtroende för honom, hela styrelsen och jag som klubbchef, säger han.

Rättegånge­n mot idrottspro­filen startar 12 mars i Vänersborg­s tingsrätt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden