Ttela

Åklagaren överklagar morddomen

- Daniel Gustafsson

18-års fängelse är inte nog för knivmordet i Mellerud menar åklagaren som nu överklagar domen. Hon vill att mannen ska dömas till livstids fängelse för det hon anser är ett hedersmord.

I mitten av februari dömdes en man i 50-årsåldern för mord till fängelse i 18 år och livstids utvisning. Mannen hade i somras genom kraftigt våld knivskurit sin fru till döds inför parets fyra barn.

Åklagaren i målet Carin Pedersen hade yrkat på livstids fängelse och har nu valt att överklaga domen till hovrätten. Hon menar att det finns ett antal försvårand­e omständigh­eter kring brottet och att straffvärd­et för brottet motsvarar livstids fängelse.

det finns ett antal försvårand­e omständigh­eter kring brottet

I sin överklagan skriver åklagaren att motivet till mordet har varit att kvinnan ska ha kränkt sin mans heder. Åklagaren menar också att mördaren orsakat sina barn ett livslångt lidande genom att genomföra mordet framför dem. Carin Pedersen menar också att mordet varit överlagt och inte något impulsivt som Vänersborg­s tingsrätt menade i sin dom.

”Med hänsyn till omständigh­eterna bör brottet enligt min uppfattnin­g räknas till de allvarliga­ste fallen av mord och straffvärd­et därmed motsvara fängelse på livstid.” – avslutar åklagaren sin överklagan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden