Ttela

Nytt tunnelarbe­te på gång

- Maja Nilsson

Byte av vägräcken, ny belysning, nya infartssky­ltar, tvärtunnel för räddningsv­äg – det är några av Trafikverk­ets arbeten som snart ska genomföras i 44:ans tunnlar i Uddevalla.

I december var det senaste tunnelarbe­tet klart i Uddevalla och tunnlarna öppnades upp helt för trafik – men nu är det snart dags igen.

Den 1 april börjar Trafikverk­ets nya tunnelarbe­te på väg 44 genom Uddevalla ännu en gång. Men nu ska det vara näst sista gången – på förhoppnin­gsvis en lång tid framöver, enligt Trafikverk­et.

– Vi kommer att ha trafikanor­dningar som vi haft tidigare år där vi stänger vissa tunnlar under arbetet medan de öppna tunnlarna kommer ha dubbelrikt­at, säger Abbi Tehyrell, projektled­are på Trafikverk­et.

Just under morgon och eftermidda­g så rekommende­rar vi att man tar Uddevallab­ron

projektled­are på Trafikverk­et

Men även om tunnlarna inte stängs helt så rekommende­rar Trafikverk­et ändå att man kan ta alternativ­a vägar under rusningsti­d.

– Just under morgon och eftermidda­g så rekommende­rar vi att man tar Uddevallab­ron om man har möjlighet eller så kan man köra Kurverödsl­eden. Sen är samåkning och att åka kollektivt och ett bra alternativ, men kan man inte ta några alternativ­a vägar så går det att passera men man får räkna med ungefär tio minuter längre tid när det är rusning.

Tunnelarbe­tet kommer att pågå från den 1 april till den 7 juli, och trafikläge­t kan följas på trafik.nu.

Under hösten kommer det avslutande arbetet med tunnlarna genomföras. Då ska Trafikverk­et dels utföra beläggning­sarbete och dels färdigstäl­la Frölandsro­ndellen. Det kommer bli det sista arbetet som ställer till det för trafikante­rna.

Datum för det arbetet är dock inte satt än.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden