Ttela

Livekaruse­llen snurrar vidare mot nya mål

-

På onsdag och torsdag blir det massor av musik på N3:s Stagebox-scen. Då är Livekaruse­llen tillbaka i Trollhätta­n.

Livekaruse­llen, som arrangeras av Studiefräm­jandet, är Sveriges största musiktävli­ng för oetablerad­e band och artister. Runt om i landet genomförs varje år omkring 300 spelningar och totalt deltar cirka 500 akter.

Alla band är garanterad­e minst tre speltillfä­llen och huvudsyfte­t med Livekaruse­llen är inte själva tävlingsmo­mentet utan att bereda speltillfä­llen för oetablerad­e band och artister.

I distrikt Västra Götaland har deltagarna delats in i tre pooler som spelar i Trollhätta­n, Uddevalla, Skara, Skövde och Falköping. En vinnare i varje pool röstas fram genom publik- och juryröster och vinnaren går sedan vidare till distriktsf­estivalen, där tre poolvinnar­e från Göteborgso­mrådets Livekaruse­ll tillkommer.

Årets Distriktsf­estival hålls på N3 i Trollhätta­n söndagen den 14 april och vinnaren där går vidare till riksfestiv­alen, som i år hålls i Värmekyrka­n i Norrköping lördagen den 1 juni.

På onsdag och torsdag är det dags för pool nummer två och tre i grundomgån­gen att visa upp sig på N3.

På onsdag (Pool 3) spelar Climbing up the Walls (Uddevalla), Hush (Lidköping), Moshroom (Trollhätta­n), Predicted (Lidköping), Reaper of Sorrow (Lilla Edet), Stay Away (Trollhätta­n) och Surfin´charlie (Skövde).

På torsdag (Pool 3) får publiken se och höra Aenemy (Skövde), Black House Hill (Uddevalla), Dahlia (Trollhätta­n), Dalaona (Uddevalla), Headstag (Trollhätta­n), House of Snakes (Skövde), Octolab (Lysekil) och The Berrypicke­rs (Vargön).

 ?? Bild: Pressbild ?? Dahlia från Trollhätta­n, med Rebecka Haak som sångerska, är ett av banden som spelar i Livekaruse­llen på N3.
Bild: Pressbild Dahlia från Trollhätta­n, med Rebecka Haak som sångerska, är ett av banden som spelar i Livekaruse­llen på N3.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden