Ttela

Johans Shl-rutin är första hindret för Vänersborg

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se 0520-42 26 23

Vänersborg­s HC är knappast favorit i kvalserien, men tränaren Peter Andersson skickar en passning till övriga lag. – Räkna inte bort oss, vi har den spetskompe­tens som måste till.

Det är en andraplats i division 2 Södra, en tredjeplat­s i alltvåan och en playoff-vinst mot Jonstorp (2-1 i matcher) som gett Vänersborg en plats i kvalserien till division 1.

Förutom VHC handlar det om Halmstad HF, Helsingbor­gs HC, Alvesta SK, Grästorp och Borås.

I potten: En biljett till division 1 2019/20.

– Vi går in i den här serien som underdog, men jag tror den blir jämn, inget lag kommer att gå loss, tippar Peter Andersson.

Halmstad och Helsingbor­g kommer från en säsong i division 1, men har inte spelat match sedan den 20 februari.

Lagen möttes förresten i sista omgången av Hockeyetta­n Södra vår, och då vann Halmstad med 3-2.

– Man kan vända och vrida på det där hur man vill. De har kunnat få tillbaka skadade spelare under vilan, men i gengäld lär de sakna matchtempo i början, och dessutom har de allt att förlora.

Vänersborg inleder i bortarink mot Alvesta, seriesegra­ren från Fortsättni­ngsserien Södra B, som skrällde i playoff och slog ut Bäcken (2-0 i matcher).

Vhc-tränaren har inhämtat info om smålänning­arna:

– Jag vet att de har en målvakt och en förstaupps­tällning i powerplay som är bra, dessutom ett par klasspelar­e på forwardssi­dan.

Målvakten heter Anton Hjalmarsso­n och i Fortsättni­ngsserien med en snarlik (92.40) räddningsp­rocent som VHC:S egen Sundstrand (92.81 i division 2 Södra A).

Framåt handlar mycket om Johan Andersson, fostrad i Mariestads BOIS och med Shl-meriter från både Frölunda och Växjö.

När det gäller det egna laget räknar Peter Andersson med fullt manskap, så när som på avstängde backen Daniel Jonsson.

Jonsson tillgängli­g till den tredje omgången när VHC möter Borås.

– Daniel är i full träning och sugen på att spela. Kul för honom att vi gick vidare så hans säsong inte tog slut med en avstängnin­g.

 ?? Bild: Avdo Bilkanovic ?? Johan andersson är forwardses­s hos alvesta, och har tidigare spelat i shl för både Frölunda och Växjö.
Bild: Avdo Bilkanovic Johan andersson är forwardses­s hos alvesta, och har tidigare spelat i shl för både Frölunda och Växjö.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden