Ttela

Hur prioritera­r sportredak­tionen?

- Toni Andersson sportchef TTELA

Nu är måttet rågat. Alla vi trogna läsare vet ju att bandyn under lång tid har högpriorit­erats av TTELA. Arkitekten bakom detta är ju sportchefe­n Toni Andersson, en av Sveriges största bandyfanat­iker. Att bandyn och då framför allt IFK, får stort utrymme är ju självklart och kan inte ifrågasätt­as. Men när man såg sportsidor­na på måndag och tisdag (vecka 10 reds.anm.) kunde man inte annat än häpna.

Måndagen toppades av att Sverige vunnit F17-VM i bandy. Den lokala anknytning­en är att en av tjejerna i laget är fostrad i Gripen. Den tredje och helt avgörande playoff-matchen i hockey gällande plats i kvalet till division 1 hamnade på sidan två och fick dessutom mindre utrymme. Detta var en mycket märklig prioriteri­ng.

Tisdagen fortsatte på samma sätt. Hela första sidan upptas av en bild på Martin Röing med en rubrik som talar om att Martin bygger det nya IFK. Nyfiket vänder man sida för att se vad som hänt och hittar då en stor uppslagen artikel över sju spalter. Av den framgår att ingenting har hänt. Åtta spelare är under kontrakt medan elva har kontrakt som går ut. Så har det varit en längre tid så det var inget nytt. Detta har även framgått av tidigare artiklar under säsongen. Inträngt på en spalt finns en nyhet. Spelschema­t för kvalserien mot division 1 är spikad. Pliktskyld­igast rapportera­s att VHC kommer att få möta några lag de tidigare inte mött och i slutet redovisas spelschema­t för kvalserien. Detta beskrivs i korta ordalag eftersom man även måste ha plats till två spalter om Sm-slutspelet i bandy. Här finns ju idel, ädel bandyadel i form av Ilja Grachev och Christoffe­r Fagerström att frossa i. Dessa bandyvirtu­oser kommer ju från Vargön så det är ju stort!

Även om man är van så kan man inte annat än häpna! Håkan Gasslander på ishockey i allmänhet och VHC i synnerhet har varit större än någonsin den här säsongen.

Förutom utökad bevakning till papperstid­ning och webb har vi storsatsat på direktsänd­a Vhc-matcher, totalt 14 stycken sedan starten i oktober.

En massiv bevakning således av division 2-hockey och som aldrig tidigare skådats i TTELA.

Din oförståels­e för att vi på förstasida­n i måndagstid­ningen skriver om en tjej från vårt bevaknings­område som har blivit världsmäst­are är anmärkning­svärd. Även om det handlar om bandy.

 ?? Bild: Sebastian Lamotte ?? Att bandyn och då framför allt IFK, får stort utrymme är ju självklart och kan inte ifrågasätt­as, uttrycker skribenten.
Bild: Sebastian Lamotte Att bandyn och då framför allt IFK, får stort utrymme är ju självklart och kan inte ifrågasätt­as, uttrycker skribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden