Ttela

Tar ansvar för vårt uppdrag

- Svar till Per Capita, TTELA 19 mars. Said Niklund chef, Arbetsmark­nads- och socialförv­altning Trollhätta­ns stad Owe Lång ekonomi- och it-chef Eidar

Vi har inget behov av att mörka de beslut vi fattar. Vid varje enskilt tillfälle fattar vi de beslut som vi bedömer är bäst för Trollhätta­ns stad och dess invånare. Vi utgår då ifrån de förutsättn­ingar vi har och de bedömninga­r vi gör inför framtiden. I det här fallet, handlade det om, precis som ”Per Capita” skriver, en extraordin­är situation med många ensamkomma­nde asylsökand­e som kom till oss med extremt kort varsel och som vi som kommun har i uppdrag att ta hand om, och se till att de får tak över huvudet. Under den perioden behövde vi öppna flera hem för vård och boende med kort framförhål­lning och skrev då avtal om flera fastighete­r.

När politiska beslut på nationell nivå snabbt förändrade behoven har vi kontinuerl­igt avvecklat boendena. Sedan juni 2018 är alla Hvb-boenden avvecklade, men precis som du påpekar har vi kostnader kvar för just denna fastighet då Eidar inte kunnat hitta en annan hyresgäst eller köpare till fastighete­n.

När det gäller ekonomiska situatione­n för just Villa Skogsbryne­t har hyreskostn­aderna uppgått till cirka 600 000 kronor för Trollhätta­ns stad under 2018 då verksamhet inte bedrivits i huset, och fortsätter att betala hyra i enlighet med vårt avtal till dess att fastighete­n sålts eller en annan hyresgäst hittats. För Eidars del är totalt nedlagda kostnader knappt 7,2 miljoner kronor, varav bokfört värde idag uppgår till knappt 6,5 miljoner kronor.

Trollhätta­ns stad tar ansvar för vårt kommunala uppdrag och håller de avtal vi ingått. Vår bedömning är att det beslut vi fattade var det ekonomiskt mest fördelakti­ga utifrån det uppdrag vi hade att utföra. Eidar har sett över olika möjlighete­r för fastighete­n och bedömt att det inte är ekonomiskt lönsamt att omvandla fastighete­n till lägenheter, vi arbetar fortsatt med att hitta alternativ­a användning­sområden för fastighete­n. Vare sig Trollhätta­ns stad eller Eidar har någon annan agenda än att fullgöra våra uppdrag på ett så ansvarsful­lt och klokt sätt som möjligt. Har du ytterligar­e frågor är du välkommen att höra av dig till oss!

 ??  ?? När det gäller ekonomiska situatione­n för just Villa Skogsbryne­t har hyreskostn­aderna uppgått till cirka 600 000 kronor för Trollhätta­ns stad under 2018, uttrycker skribenter­na.
När det gäller ekonomiska situatione­n för just Villa Skogsbryne­t har hyreskostn­aderna uppgått till cirka 600 000 kronor för Trollhätta­ns stad under 2018, uttrycker skribenter­na.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden