Ttela

Misstänkt skytt kan ha fångats på kamera

- Charlotte Skyllborg cs@bohuslanin­gen.se 0522-992 05

Mannen som skadades vid en skottlossn­ing vid järnvägsst­ationen i Uddevalla har fått lämna sjukhuset. Samtidigt pågår ett intensivt arbete vid polisens enhet för grova brott, i jakten på misstänkta. Bland annat ska man gå igenom övervaknin­gsfilmer.

– Vi fick ärendet på vårt bord i morse klockan sju. Men under hela helgen har arbetet pågått. Nu ska vi sammanstäl­la det här materialet, förklarar Sten-rune Timmersjö, chef för grova brott.

Det var alltså i lördags kväll vid 19-tiden som två män i 25-årsåldern besköts när de befann sig vid järnvägsst­ationen i Uddevalla. En av männen skadades i samband med skottlossn­ingen och fördes med ambulans till Näl för vård.

– Vi har hållit förhör med honom och kommer att hålla fler inom kort. Vi har också kunnat höra hans kamrat som alltså inte blev skadad, säger Sten-rune Timmersjö. Han ska vara känd av polisen sedan tidigare, stämmer det?

– Det är han. Han förekommer i våra register. Men inte i den här typen av sammanhang och inte för några grövre grejer.

Flera personer blev vittnen till händelsen. Flera av dem har redan förhörts av polis. Men polisen ber personer som kan ha hört eller sett något att höra av sig med tips.

Sten-rune Timmersjö berättar att bland allt material som samlats in av polisens tekniker och poliser på plats, finns flera övervaknin­gsfilmer. Skjutninge­n kan alltså ha spelats in och finnas på film.

Vid och omkring brottsplat­sen och skjutninge­n ska det finnas flera övervaknin­gskameror. Nu ska polisen gå igenom filmerna och hoppas kunna hitta bevisning.

I nuläget har dock ingen person gripits. Polisen vill inte heller berätta om vittnen eller målsägande har kunnat namnge någon person, eller lämnat signalemen­t på en misstänkt gärningsma­n.

– Vittnen berättar att det ska ha varit flera personer, som sågs åka från platsen i en bil efter skottlossn­ingen. Men jag kan inte gå in mer i vad som har sagts i vittnesför­hören.

Polisen vill inte heller berätta vilken typ av vapen som kan ha använts.

– Tyvärr inte. Men vittnen har uppfattat det som automateld. Vi har hittat hylsor men kan inte gå in på hur många eller vilken typ det handlar om, säger Sten-rune Timmersjö.

Polisen tror inte att de tidigare, minst två, skottlossn­ingar som inträffat i området har något samband med helgens skjutning. Vid de båda tidigare skottlossn­ingarna har skotthål hittats. Ingen person har skadats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden