Ttela

Två Sm-guld till Tanderud

- Hasse Sjögren

Vilken helg det blev. Trots dåliga förberedel­ser tog Elvira Tanderud hem två guld i ungdoms-sm. – För en vecka sedan hade jag inte klarat av att tävla. Jag hade feber, men jag hann bli frisk, sa Elvira Tanderud.

I helgen avgjordes ungdoms-sm för klasserna 15 och 16 år i Westinghou­se Arena i Västerås. Trollhätta­ns FIK:S Elvira Tanderud var lite nervös inför mästerskap­et, då hon varit sjuk och var osäker på hur mycket sjukdomen förstört formen.

Svaret visade Elvira redan i första loppet – ingenting.

– Fast de två första två loppen kändes lite så där. Men när det var final så kändes det väldigt bra, sa Elvira.

Hon hade fram till finalen vunnit försöken på 7,92 och semifinale­n på 7,90, och var så klart storfavori­t i finalen. Men skulle hon orka även ett tredje lopp?

Svaret var ja. Hon formligen flög fram och tog en mycket klar seger.

– Det kändes väldigt bra och det var ju bara fyra hundradela­r från mitt pers.

Ingen annan i finalen tog sig under åtta sekunder, så segermargi­nalen blev över två tiondelar till Elviras fördel.

Sedan var det dags för ett oerhört viktigt lopp. Då man inte hade några semifinale­r på 200 meter så var det segertiden i försöken som placerade löparna i A- eller B-final. Totalt var det hela tretton heat, så här fanns det inte utrymme för några misstag.

– Jag tänkte bara att jag skulle ge järnet.

Det gjorde Elvira och hennes tid i försöken 25,42 gav henne en plats i A-finalen. Där dominerade hon precis som på 60 meter. Tiden blev 25,49.

– Två guld. Den helt klart bästa helgen under hela vintern. Jag är så nöjd.

Medalj blev det även för Emilia Wernerliv, Tingbergs AIS, som var en av tre tjejer som klarade av att stöta över tolv meter i F15-finalen. Emilias 12.04 gav ett brons.

– Det gick inte jättebra tycker jag, även om det blev medalj, sa Emilia, som hade hoppats på minst ett silver.

Efter att gjort 53,64 i försöken på 400 meter så tog sig Nils Ekström, TFIK, till B-finalen på 400 meter i P16. En final som han taktiskt genomförde perfekt genom att sätta in fartökning­arna precis när det krävdes, vilket gjorde att han vann på 53,77. Nils var därmed totalt femma i klassen.

 ?? Bild: Hasse Sjögren DECA Text&bild ?? Elvira Tanderud, Trollhätta­ns FIK, tog Usm-guld på både 60 meter och 200 meter.
Bild: Hasse Sjögren DECA Text&bild Elvira Tanderud, Trollhätta­ns FIK, tog Usm-guld på både 60 meter och 200 meter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden