Ttela

Gabriel skickade Umeå till semifinal i golden set

- Ulf Thuresson ulf.thuresson@ttela.se

4-2 till IFK Umeå i den första kvartsfina­len, 4-2 till Trollhätta­ns BF i returen. Men det är Umeå som är vidare till semifinal sedan Gabruiel Ulldahl besegrat Hans Kristian Vittinghus i golden set.

TBF:S heldanska dubbelpar Hans Kristian Vittinghus/daniel Lundgaard vann hela kvartsfina­lens första boll, och det angav också tonen.

Åtminstone för herrdubbel­n där allt avlöpte enligt den plan som TBF lagt upp för returmötet.

Siffermäss­igt hyfsat jämnt, men känslan var ändå att det var Tbf-paret som styrde och ställde lite grann som man ville, och när man kvitterade till 2-2 i det andra setet så var det efter hela dubbelmatc­hens bästa boll.

Och det blev ett lika väntat utfall på banan bredvid, där Emelie Borgstedt och Sara Lundgaard inte förmådde överraska i damdubbeln.

– Men de var närmare än jag trodde de skulle vara, sa Tbf-ledaren Jens Olsson, som den här gången vankade runt på åskådarpla­ts och överlät coachninge­n till brorsan Jesper och Lasse Westerbäck.

Danskan Michelle Sköldstrup är bäst på damsidan hos Umeå, och hade efter dubbelvins­ten att ta sig an damsingeln mot hemmaspela­ren Salisa Chayruksa.

En match som innebar ledning för Umeå med 2-1 i matchen sedan Sköldstrup vunnit lika snabbt som enkelt i raka set.

Nyckelmatc­hen var den mellan TBF:S världsarti­st Hans Kristian Vittinghus och Umeås Gabriel Ulldahl, med rötterna i Vänersborg, och det höll på att spräcka den matchplan som hemmalaget lagt upp när Ulldahl tog de två första seten.

– Jag lyckades inte sätta honom under press till en början, och då är han bra. Det här var för nära, sa Hans Kristian.

Han lyckades dock krångla sig ur underläget, vände matchen i tre raka set, vid sidbytet i det femte var ställninge­n 3-6 i Ulldahls favör, och kvittera till 2-2.

Mixeddubbe­ln till Trollhätta­n i raka set, och när Mikael Westerbäck gjorde som alla gånger tidigare han ställts mot Albin Hjelm, ledde det fram till golden set.

Matchen var jämn men slutade ändå med seger för Westerbäck i raka set sedan han slagit in sin andra matchboll.

 ?? Bild: Johanna Josephsson ?? Trollhätta­ns danska stjärna Hans Kristian Vittinghus inledde med vinst i herrdubbel­n i par med Daniel Lundgaard, och fyllde på med seger mot Gabriel Ulldahl i herrsingel 1. Det blev dock en stenhård match där dansken vann femte och avgörande set med 11-9.
Bild: Johanna Josephsson Trollhätta­ns danska stjärna Hans Kristian Vittinghus inledde med vinst i herrdubbel­n i par med Daniel Lundgaard, och fyllde på med seger mot Gabriel Ulldahl i herrsingel 1. Det blev dock en stenhård match där dansken vann femte och avgörande set med 11-9.
 ?? Bild: Sebastian Lamotte ?? Mikael Westerbäck tog matchen till golden set när han besegrade Albin Hjelm i herrsingel 2.
Bild: Sebastian Lamotte Mikael Westerbäck tog matchen till golden set när han besegrade Albin Hjelm i herrsingel 2.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden