Ttela

Triss i lokala vinnare

- Ulrika Lindén

I helgen reds lokal och regional ponnyhoppn­ing i Lidköping. Det blev där triss i lokala segrar då Elsa Lundblad, TSR, och Emma Sjöling, VRF, vann var sin kategori i lätt D medan Saga Ardhus, NÄRK, segrade i lätt C.

Inställda tävlingar och mycket skriverier om olika hästvirus har både fått arrangörer att ställa in och tävlande att avstå tävlingar. I Lidköping valde man dock att arrangera sina planerade tävlingar, dock med extra försiktigh­etsåtgärde­r för att minimera smittsprid­ning. Dagen gav 135 startande och nio priser gick till lokala hopp.

Tävlingen inleddes med en lätt D där Elsa Lundblad och Lillemons Montesa från TSR visade klass och var snabbaste dubbelnoll­an i kategori B.

Även i kategori D blev det lokal seger, detta genom Emma Sjöling/abbeytown Cove, VRF. Bland D-ponnyerna sågs även klubbkompi­sarna Josefin Sjöling/liscannor Beauty och Ida Lanhage/ Toureen Silver placerade som trea respektive fyra. När hindren höjdes till lätt C tog Freja Hansson/menai Skylark, DHSK, ett andrapris i kategori B.

I kategori D, dagens största startfält med 30 ekipage, var Saga Ardhus/munsboro Iron Man, NÄRK, snabbast felfria ekipage och avgick med segern. Snabbt och felfritt red även Josefin Sjöling/ Liscannor Beauty, VRF, och tog hand om andraplats­en medan Alice Lundström/ Enya, även de från VRF, red in på åttondepla­tsen. I klassens avdelning B red Emelie Lundblad/kilmurray Millie, TSR, felfritt.

Efter prisutdeln­ingen fick den lokala trion svara på den klassiska sportfråga­n om hur det kändes att rida hem pris. ”Roligt”, svarade de då alla samstämmig­t.

I den avslutande lätt B-klassen red Linnea Gustafsson Lindén/my Sweet Dreamer, TSR, hem den enda lokala placeringe­n då de kom tvåa i kategori B.

– Det var första gången vi fick pris i lätt B så det var roligt, tyckte även Linnea.

I Jönköping tävlade Jessica Jakobsson/fatoya, TSR, på regional och nationell hopptävlin­g för häst. Ekipaget ställde upp i tre 1.20-klasser och red hem pris i två av dem. I den första klassen med 59 startande var de mindre än två tiondelar från segern. I den andra blev de ett retligt nedslag men i den tredje och sista var de åter igen dubbelnoll­a med en tid som räckte till ett åttondepri­s. KLUBBNYTT

 ?? Bilder: Ulrika Lindén ?? En glad trio som tog pris i lätt C för kategori D. Från vänster: Saga Ardhus/munsboro Iron Man, Josefin Sjöling/ Liscannor Beauty och Alice Lundström/enya.
Bilder: Ulrika Lindén En glad trio som tog pris i lätt C för kategori D. Från vänster: Saga Ardhus/munsboro Iron Man, Josefin Sjöling/ Liscannor Beauty och Alice Lundström/enya.
 ??  ?? Linnea Gustafsson Lindén/ My Sweet Dreamer var lokala hoppet på pallplats i lätt B.
Linnea Gustafsson Lindén/ My Sweet Dreamer var lokala hoppet på pallplats i lätt B.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden