Ttela

Fantombild gav över 200 tips om kvinnoöver­fall

- Lars Carlsson lars.carlsson@ttela.se 0520-42 26 80

Polisen har nu fått in över 200 tips i ärendet kring överfallen mot kvinnor i Uddevalla och Vänersborg förra våren.

– Vi håller nu på med en sammanstäl­lning för att se om flera av dessa pekar mot någon speciell person. Men det kan också visa sig att det istället pekar åt olika håll. Folk som hört av sig tycker sig känna igen någon som ser ut som fantombild­en, säger Sten-rune Timmersjö, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal.

Att polisen fått in så många som 200 tips uppskattas verkligen av Timmersjö och har underlätta­t mycket för utrednings­arbetet.

– Att vi visade de här fantombild­erna betydde mycket, målsägande­na beskrev gärningsma­nnen väldigt lika och det har lett till många bra tips. Man får alltid göra en avvägning om det tillför något och i det här fallet, utefter de erfarenhet­er vi har, fanns det fog för att göra detta.

Men att det ändå är en och samma gärningsma­n är inte heller skrivet i sten, menar Timmersjö:

– Det är för tidigt att säga, vi får avvakta och se vad sammanstäl­lningen ger. Sedan får vi ta beslut om vi ska börja topsa människor, det har vi inte bestämt ännu.

Sedan polisen inledde utredninge­n har i alla fall inga fler tips om misstänkta övergrepp kommit in, varken tidigare eller nu under pågående utredning. Det kan leda till en sak i närtid.

– Gärningsma­nnen kan ha blivit rädd och valt att dra sig tillbaka. Bara att vi får stopp på detta vore bra, eftersom det rör sig om riktigt fula övergrepp. Men vi har stora förhoppnin­gar om att hitta den här personen och lösa fallet, säger Sten-rune Timmersjö.

Ett av överfallen inträffade i Uddevalla och två i Vänersborg under perioden april–juni 2018. Kvinnorna överfölls nattetid och utmärkande för samtliga fall är att förövaren stått och väntat på kvinnorna när han slagit till.

Han har också varit våldsam och försökt slita kläderna av dem. I något fall ska han också ha försökt dra in en kvinna i en bil. Alla brottsoffe­r har klarat sig utan fysiska skador.

 ??  ?? Fantombild­en som gjorts av den misstänkte gärningsma­nnen.
Fantombild­en som gjorts av den misstänkte gärningsma­nnen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden