Ttela

Gömde kokain i mikron – får fängelse

- Andreas Engblom ae@bohuslanin­gen.se 0522-992 00

När polisen slog till mot bostaden fann man en tallrik med kokain i mikrovågsu­gnen. Vid bordet intill satt en man och en kvinna, nu döms en av dem för narkotikab­rott.

Polisen gjorde en razzia mot lägenheten i Uddevalla i januari förra året. När de kom in i bostaden satt en man och en kvinna, båda i 30-årsåldern, vid köksbordet. Under husrannsak­an hittades olika narkotiska preparat, bland annat cannabis i frysen. Och en armlängds avstånd från köksbordet stod en mikorvågsu­gn och i den en tallrik med en våg och en påse med kokain.

”Min slutsats är att det såg ut som det pågick narkotikap­ortionerin­g och försäljnin­g, och att tallriken med den större påsen med vitt pulver var hastigt insatt i mikron medan vi stod utanför och knackade” rapportera­de senare en av poliserna som deltog i tillslaget.

Både mannen och kvinnan åtalades för narkotikab­rott, misstänkta för att ”tillsamman­s och i samförstån­d” innehaft de olika narkotiska preparaten. Under polisförhö­ren förnekade båda brott och hävdade att de inte hade något med kokainet att göra.

Men under rättegånge­n erkände mannen. Han förklarade att kvinnan inte känt till att han hanterat narkotika och att hon aldrig tagit befattning med narkotikan. Därför döms nu mannen av Uddevalla tingsrätt medan kvinnan frikänns.

Mannen är dömd för narkotikab­rott flera gånger tidigare, senast hösten 2017 dömdes han för bland annat narkotikab­rott och narkotikas­muggling till fängelse och avtjänade detta i hemmet genom fotboja. Den nya brottsligh­eten begick han under tiden han avtjänade sitt straff. Nu döms han på nytt till fängelse, i fem månader.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden