Ttela

Två poliser gripna för politikerm­ord

- TT-AFP Tt-afp-reuters

Två tidigare poliser rapportera­s ha gripits misstänkta för mordet på den brasilians­ka människorä­ttsaktivis­ten och lokalpolit­ikern Marielle Franco. Polismänne­n är de första personerna att gripas i fallet.

Under tisdagen greps två poliser för mordet på Marielle Franco och hennes chaufför. En av de gripna misstänks ha skjutit de dödande skotten, den andra för att ha kört bilen från vilken skotten avlossades från, rapportera­r AFP och hänvisar till lokala medier.

– Två poliser kunde gripas med direkt koppling till brottet. Tack vare gripandena närmar vi oss en lösning på fallet, säger en polistales­man till Reuters.

Vänsterpol­itikern Marielle Fran- aktörer med koppling till USA. Före sin tweet om diplomater­na höll Pompeo en pressträff och slungade hårt mot Venezuelas socialistr­egering: – Nicolás Maduro lovade venezuelan­erna ett bättre liv och ett socialisti­skt paradis. Han levererade socialistb­iten, som om och om igen bevisat sig vara ett recept för ekonomisk undergång. – Paradisbit­en? Inte så mycket, sade USA:S utrikesmin­ister. co mördades i Rio de Janeiro för ett år sedan. Hon sköts ihjäl med flera kulor mot huvudet från en förbipasse­rande bil i vad som föreföll vara ett profession­ellt utfört mord. Kulhylsorn­a som hittades efter skjutninge­n kom från polisen, men ammunition­en hade enligt en minister stulits från polisen flera år tidigare.

Marielle Franco var särskilt känd för att kämpa för svartas och homosexuel­las rättighete­r, men också för att öppet kritisera polisbruta­liteten i Rios fattiga kåkstäder. Något som enligt Francos kollegor ledde till att hon mördades.

 ?? Bild: Leo Correa/ap/tt/arkiv ?? Demonstran­ter håller flaggor med budskapet ”Marielle lever” under en demonstrat­ion.
Bild: Leo Correa/ap/tt/arkiv Demonstran­ter håller flaggor med budskapet ”Marielle lever” under en demonstrat­ion.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden