Ttela

Nu byggs nya omklädning­srum vid Brätte ishall

- Johanna Josephsson johanna.josephsson@ttela.se 0520-42 27 46

Nya omklädning­srum, kansli och kontor. Nu kan utbyggnade­n av Brätte ishall dra igång. – Vi är väldigt förväntans­fulla, säger Vänersborg­s HC:S klubbchef Patrik Duretic.

Upphandlin­gen är klar och så fort kontraktet är påskrivet kan bygget av den cirka 460 kvadratmet­er stora utbyggnade­n av Brätte ishall dra igång.

– Där kommer ishockeyn och konståknin­gen kampera ihop, säger Olle Isaksson, verksamhet­schef Fritid.

Den gamla byggnaden, till vänster om ishallens entré, som i dag huserar kansli och omklädning­srum kommer rivas och ersättas av en ny byggnad som man bygger ihop med ishallen.

– Där kommer det bli fyra nya omklädning­srum, kansli för hockeyn och ett kontor för konståknin­gsklubben, säger Victor Fogelberg, projektled­are på Vänersborg­s kommun.

Om allt går som det ska drar bygget igång vecka 15-16, och är sedan förhoppnin­gsvis färdig till vintersäso­ngen drar igång igen.

– Vi hade kunnat drar igång tidigare med beslutade att inte börja under säsongen. Nu hoppas vi att det ska gå så snabbt så att den är färdig i september, säger Olle Isaksson.

Hos Vänersborg­s HC är nybygget efterlängt­at.

– Det har pågått diskussion väldigt länge så det är fantastisk­t kul att det äntligen blir nytt. Det kommer bli ett jättelyft, säger VHC:S klubbchef Patrik Duretic och fortsätter:

– Sedan kommer det såklart vara lite nostalgisk­t eftersom man har suttit i det här kansliet i ett 10-12 år.

Även hos Konståknin­gsklubben Trollhätta­n-vänersborg ser man framemot nya och fräscha lokaler.

– Det är jättevikti­gt för vår nuvarande verksamhet och för nyrekryter­ingen att vi har nya, trygga och välkomnand­e lokaler. Vi ser väldigt mycket framemot det, säger klubbens ordförande Maria Johansson.

Kostnaden för bygget är nio miljoner. Förutom nybyggnati­onen kommer ny ventilatio­n och effektivis­ering av energiåter­vinning utföras.

Det kommer så klart vara lite nostalgisk­t eftersom man har suttit i det här kansliet i 10-12 år Patrik Duretic Klubbchef VHC

 ?? Bild: Vänersborg­s kommun ?? Så här är det tänkt att den nya byggnaden som inrymmer kansli och omklädning­srum ska se ut vid Brätte ishall.
Bild: Vänersborg­s kommun Så här är det tänkt att den nya byggnaden som inrymmer kansli och omklädning­srum ska se ut vid Brätte ishall.
 ?? Bild: Jonas Myrholm ?? Patric Duretic, klubbchef Vänersborg­s HC.
Bild: Jonas Myrholm Patric Duretic, klubbchef Vänersborg­s HC.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden