Ttela

VHC tar emot Halmstad – se alla hemmamatch­er på ttela.se

- Toni Andersson toni.andersson@ttela.se 0520-42 26 44

Vänersborg­s HC fick rena drömstarte­n i kvalserien till hockeyetta­n med 8-3-segern i Alvesta i söndags. Nu rullar serien vidare – och TTELA hänger på. På ttela.se kan du följa VHC:S fem hemmamatch­er direkt med start i kväll mot Halmstad HF.

Tio matcher totalt, en är avklarad. Så är läget inför kvällens drabbning i Brätte ishall där alltså Halmstad HF gästar. En meriterad motståndar­e som inför den här säsongen tappade poängmakar­e i parti och minut.

En förstakedj­a som producerad­e 153 poäng året innan.

Och en andrakedja som tillverkad­e 80 poäng.

Inte konstigt kanske att laget nu måste kvala för att förlänga sin division 1-status. Men ersättarna har gjort det bra, duktiga juniorer blandat med förmågor utifrån, därtill en skyttekung – Martin Perna – som kom tillbaka efter helguppehå­llet sedan han lämnat först för Vimmerby, sedan Mariestad.

Pärna svarade för 49 poäng förra säsongen i ettan.

I VHC är det förstås uppåt efter den överraskan­de stora premiärseg­ern i Alvesta. Tränaren Peter Andersson: – Jodå, 8-3 i första matchen känns naturligtv­is riktigt bra och roligt. Samtidigt ska man komma ihåg att vi hade nerverna utanpå tröjorna i första perioden och att det var turligt med 3-2-ledning inför den sista perioden.

Men 5-0 mot Jonstorp i play off och 5-1 mot Alvesta, noterat i slutperiod­erna, tyder på ett VHC med extra energi i slutskedet av matcherna.

– Vi är bra tränade, det har vi visat, säger Peter Andersson, som räknar med en tuff fight i kväll.

– Alla tippar Halmstad som vinnare av kvalserien och det är ett skridskosk­ickligt lag. Vi måste snabbt till puck och ha en bra backchecki­ng i deras uppspelsfa­s, hela tiden ta rätt beslut, göra en bra match helt enkelt och kom ihåg att vi är starka hemma.

Backen Filip Perssons befarade hjärnskakn­ing mot Alvesta visade sig inte vara en sådan och han spelar. Frågetecke­n dock satta för Markus Twillman (sjuk) och Sebastian Mårtensson (skada).

 ?? Bild: Krister Andersson ?? Martin Pärna var en av Halmstads bästa poängmakar­e förra säsongen och är nu tillbaka efter en sejour i Vimmerby respektive Mariestad. I kväll är han ett av halläninga­rnas trumfkort mot VHC i kvalserien.
Bild: Krister Andersson Martin Pärna var en av Halmstads bästa poängmakar­e förra säsongen och är nu tillbaka efter en sejour i Vimmerby respektive Mariestad. I kväll är han ett av halläninga­rnas trumfkort mot VHC i kvalserien.
 ?? Bild: Johanna Josephsson ?? Kan IBK Vänersborg­s lagkapten Fredrik Lindquist och poängkung Mats Johansson leda sitt lag till seger i kvällens viktiga kvalmatch?
Bild: Johanna Josephsson Kan IBK Vänersborg­s lagkapten Fredrik Lindquist och poängkung Mats Johansson leda sitt lag till seger i kvällens viktiga kvalmatch?
 ??  ??
 ?? Bild: Christian Flodin ?? Det befarades att Vhc-backen Filip Persson drabbades av en hjärnskakn­ing i mötet med Alvesta, men det var ingen och han kan spela mot Halmstad.
Bild: Christian Flodin Det befarades att Vhc-backen Filip Persson drabbades av en hjärnskakn­ing i mötet med Alvesta, men det var ingen och han kan spela mot Halmstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden