Ttela

Mello-vinnaren får sällskap av Brolle på Diggiloo-turnén

- Mia Thornberg mia.thornberg@ttela.se

Mello-vinnaren John Lundvik, schlagerdr­ottningen Jessica Andersson, Mariette, Arvingarna och de andra får sällskap av ännu en profil på sommarens Diggiloo-turné. Nu är det klart att även Brolle är med när gänget kommer till Vänersborg den 28 juli.

I lördags sopade John Lundvik banan med alla när Melodifest­ivalen 2019 avgjordes i ett kokande Friends Arena. ”Too late for love” blir därmed Sveriges bidrag när Eurovision Song Contest avgörs i Tel Aviv om två månader.

Men Lundvik har fler spännande punkter på sitt schema framöver, för bakom hörnet väntar en grön och skön sommar på både publik och artister. Inte minst på dem som räknar sig till den stora Diggiloo-familjen.

Den 28 juli är det dukat till Diggiloo-fest i gröngräset på Sanden i Vänersborg. Med på den festen finns, förutom den svenske schlagermä­staren, ytterligar­e en av Mello-finalister­na i form av Arvingarna och dessutom stjärnor som Jessica Andersson, Magnus Carlsson, Mariette, David Lindgren, Mimi Werner och Thomas Petersson.

Nu är det dessutom klart att gänget kompletter­as av Sveriges rock’n’rollkung Kjell Junior Wallmark, eller Brolle som han kallas när han står på scen. Förutom alla hits och album samt medverkan i Melodifest­ivalen 2011 (”7 days and 7 nights”), har han spelat huvudrolle­n i musikalen ”Elvis, Cash & The Killer” på Göta Lejon i Stockholm.

Han har även med stor framgång under flera somrar kört sitt eget turnékonce­pt Rock’n’roll on tour”, där syftet var att återskapa en kväll i folkparken som den var förr.

Diggiloo har han också medverkat i tidigare, så det är en comeback som sker nu. Och inte bara en comeback utan samtidigt ett litet födelsedag­skalas. I år är det nämligen exakt tio år sedan Brolle gjorde sin första, och fram till nu, enda Diggiloo-resa.

Ytterligar­e två av 2019 års artister var med för tio år sedan: Diggiloo-veteranern­as veteran, Jessica Andersson, och komikern Thomas Petersson, som i år är tillbaka i gänget efter några år på andra sommaräven­tyr.

 ?? Bild: Henrik Montgomery/tt ?? John Lundvik gjorde rent hus i lördagens Mello-final. Nu väntar Tel Aviv i maj men efter det blir det Diggiloo-turné och den 28 juli kommer hela gänget till Sanden i Vänersborg.
Bild: Henrik Montgomery/tt John Lundvik gjorde rent hus i lördagens Mello-final. Nu väntar Tel Aviv i maj men efter det blir det Diggiloo-turné och den 28 juli kommer hela gänget till Sanden i Vänersborg.
 ?? Bild: Johan Nilsson/tt ?? Jessica Andersson är alla tiders Diggiloo-veteran och gör i år sin 14:e (!) sommarturn­é med gänget.
Bild: Johan Nilsson/tt Jessica Andersson är alla tiders Diggiloo-veteran och gör i år sin 14:e (!) sommarturn­é med gänget.
 ?? Bild: Håkan Johansson ?? Komikern Thomas Petersson har haft ett uppehåll på några år från Diggiloo, men i år är han tillbaka.
Bild: Håkan Johansson Komikern Thomas Petersson har haft ett uppehåll på några år från Diggiloo, men i år är han tillbaka.
 ?? Bild: Kent Eng ?? Brolle är det senaste i raden av namn med stjärnglan­s att presentera­s inför sommarens Diggiloo-turné.
Bild: Kent Eng Brolle är det senaste i raden av namn med stjärnglan­s att presentera­s inför sommarens Diggiloo-turné.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden