Ttela

Högstadieu­ngdomar ska digitalise­ra seniorerna

- Hanna Dahlström hanna.dahlstrom@ttela.se 0520-42 26 00

Hur får man mejlen att funka i mobilen och hur fungerar egentligen TTELA:S app? Melleruds seniorer kan snart ha svar på alla sina frågor om digital teknik – tack vare högstadieu­ngdomar.

På torsdag och fredag den här veckan arrangerar Melleruds kommun tillsamman­s med Dalslands Sparbank och Telia satsningen Mer digital. Under två eftermidda­gar kan seniorer över 65 få hjälp och stöd med hur man exempelvis hanterar en smart telefon eller betalar en räkning via internetba­nken. Och de kommer få lära sig av proffsen; av kommunens högstadieu­ngdomar.

– För många yngre är det självklarh­eter, men vi ser att grupper med äldre hamnar lite utanför den digitala världen vi lever i och som skulle troligtvis vara väldigt betjänta av att få mer kunskap i hur man använder digitala verktyg. Förhoppnin­gsvis skulle det underlätta deras vardag om man lär sig att ladda ner appar eller använda Skype så att man billigt kan kontakta vänner och släktingar utomlands, säger Torbjörn Svedung, digitalise­ringsoch informatio­nschef på Melleruds kommun.

– Tanken är att öka gruppens närvaro på internet och att använda olika verktyg för att inte hamna i ett utanförska­p.

Intresset har varit stort – både från de äldre och ungdomarna. 140 65-plussare och 60 ungdomar kommer delta under de två dagarna. Även andra aktörer kommer delta. Bland annat kommer TTELA vara på plats och visa hur appen och e-tidningen fungerar och en fiberfören­ing kommer berätta mer om fiber.

– Men huvudfokus är att de yngre ska sitta med de äldre – jag hoppas att det ska bli en positiv upplevelse, säger Torbjörn Svedung.

 ?? Bild: Stefan Bennhage ?? Nu kan kommunens seniorer få hjälp med det digitala.
Bild: Stefan Bennhage Nu kan kommunens seniorer få hjälp med det digitala.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden