Ttela

Kan ha sålt kvinna till olika män

- Mari-louise Anderstedt mari-louise.anderstedt@ttela.se 0520-42 27 77

En kvinna ska i början av året ha sålt sex i bland annat Trollhätta­n. Till sin hjälp, eller om hon blivit tvingad, har hon haft en 30-årig man. I helgen häktades mannen misstänkt för koppleri.

Mannen greps och anhölls i Karlstad i förra veckan. I helgen häktades han misstänkt för koppleri. Han förnekar brott och har uppgivit att allt har skett på kvinnans initiativ. De har ett förhålland­e, enligt mannen, och anledninge­n till att hans telefonnum­mer står i hennes annons är att han har ett personnumm­er medan hon saknar det. Kontakten med kunderna sköter kvinnan själv, hävdar mannen.

Tillsamman­s ska de bland annat ha åkt till olika hotell i Trollhätta­n, Jönköping, Halmstad, Stockholm och Karlstad. Där har kvinnan tagit emot kunder, medan mannen vaktat utanför hotellet. Själv uppger mannen att han inte alls hållit vakt; när kvinnan har kunder handlar eller tränar han. Enligt Värmlands Folkblad åtalades mannen så sent som i slutet av januari för liknande brott. I april väntar rättegång i Jönköping.

Mannen är skriven i Göteborg och på samma adress bor även kvinnan. Hon är inte brottsmiss­tänkt. Däremot kan flera män bli misstänkta för brott mot sexköpslag­en. Det kan också bli aktuellt med ytterligar­e brottsrubr­iceringar, som våldtäkt.

Vid tingsrätte­n i Karlstad ska åtal vara väckt senast 22 mars.

 ??  ??
 ?? Bild: Stian Lysberg ?? Mannen är misstänkt för koppleri då han ska ha skjutsat en kvinna till män på olika hotell.
Bild: Stian Lysberg Mannen är misstänkt för koppleri då han ska ha skjutsat en kvinna till män på olika hotell.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden