Ttela

Cirkus Miramar

- Mia Thornberg mia.thornberg@ttela.se

efter att medlemmarn­a har tagit sig förbi åren med familjebil­dning och småbarn, så börjar även tiden infinna sig på ett annat sätt.

– Vi har inte skrivit så mycket de senaste åren, men nu har det blivit lite nya låtar, bland annat efter en vistelse på Öland, berättar Pär.

– Vi fick lite nytändning när vi bara satte oss en kväll och fick ihop en riktigt bra låt, fortsätter Stefan.

I Kulturbare­n blir det därför en del nya inslag bland de äldre hitsen och gänget gläds dessutom lite extra åt att vara fulltaliga för första gången på länge. Dels i och med Stefans återkomst men också för att livepoeten Johan Lindblom även han är tillbaka.

Det har känts bra under repetition­erna och de känner sig rejält laddade inför torsdag kväll. Pär har dessutom en egen spaning som skvallrar om att Cirkus Miramar är på G igen på allvar.

– Det är roligt att vi spelar låtarna fortare nu igen, lite mer som de lät från början. Vi hade några år när vi gled in i något slags gubbtempo, men nu är det mer punk igen.

Bildades: 1994 av medlemmar ur bandet Hyacinthus­et. Originalup­psättninge­n bestod av Pär Mauritzson, Peter Stalefors, Stefan Nordlundh, Johan Frendberg, Curt Ingall, Mike Petersen, Charlotta Byberg och Johan Lindblom

Medlemmar 2019: Pär Mauritzson, Peter Stalefors, Stefan Nordlundh, Johan Frendberg, Helena Sundström, Thomas Johnsson, Mikael Gustafsson, Mikael Petersén och Johan Lindblom

Diskografi: ”Med Socker på Läpparna” (1994), ”The Sol unt Vår EP” (1995), ”Fjärde maj på månen” (1995), ”Popstars ninetysju” (EP, 1997), ”14cc Kemiskt” (1999), ”Fisk och Skaldjur i Svenska vatten” (samlingsal­bum, 2001), ”Fattiga barn med hjärna” (singel, 2002), ”The Safety Dance EP” (2003), ”Image Guerillaz N:o 1” (singel, 2004), ”ICI! POLITICO!” (2009), ”Je suis Lavin” (singel 2017), ”1066 i Aten” (singel 2018). • • •

 ?? Bild: Jerry Lövberg ?? Pär Mauritzson och Stefan Nordlundh är två av originalme­dlemmarna i bandet som nu fyller ett kvarts sekel.
Bild: Jerry Lövberg Pär Mauritzson och Stefan Nordlundh är två av originalme­dlemmarna i bandet som nu fyller ett kvarts sekel.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden