Ttela

Ingen medalj för Samuelsson

- TT

Hanna Öberg vann Vm-guld i tisdagens distanslop­p – Sveriges första medalj i skidskytte­vm i Östersund. Och Sebastian Samuelsson följde upp med en stark insats i herrarnas distans.

Trots tuffa förhålland­en – snön yrde i Östersund under eftermidda­gen – missade Samuelsson bara ett skott och åkte in som etta. Men den där missen skulle visa sig dyrbar. Samuelsson­s ledning togs snabbt över av tysken Arnd Peiffer. Även bulgaren Vladimir Iliev åkte in på bättre tid än svensken.

Samuelsson, som startade tidigt, var länge med i kampen om en bronsmedal­j – men när även norrmannen Tarjei Bø åkte in snabbare än Samuelsson stod det klart att insatsen inte räckte till någon medalj den här gången. Svensken blev fyra.

För Peppe Femling och Jesper Nelin var skyttet dock inte tillräckli­gt bra för några topplaceri­ngar. I det tredje skyttet missade Femling fyra skott vilket innebar totalt sex bom. Nelin missade i sin tur tre skott totalt.

Det blir Hanna Öberg och Sebastian Samuelsson som får represente­ra Sverige i den nya grenen singelmixe­dstafett, som på torsdagen gör debut som tävlingsfo­rm.

Både Öberg och Samuelsson har ju stått för fina insatser i veckan.

– Vi kör med vårt bästa lag. Vi vill slåss om medaljerna, som alltid, säger förbundska­pten Wolfgang Pichler till SVT.

I grenen tävlar en kvinnlig och en manlig åkare som kör två sträckor var. Sträckan är kortare och straffrund­an är halverad jämfört med en vanlig stafett.

 ?? Bild: JOHAN AXELSSON ?? Sebastian Samuelsson nosade på bronset, men fick nöja sig med en fjärdeplat­s.
Bild: JOHAN AXELSSON Sebastian Samuelsson nosade på bronset, men fick nöja sig med en fjärdeplat­s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden