Ttela

Sm-curling gav mersmak för Vänersborg­sduo

- TTELA

Svenska Mästerskap­en i mixeddubbe­l i curling har avgjorts i Karlstad. Niclas Lindgren och Jessica La Fleur från Curlingklu­bben Vänersborg deltog för första gången i dessa sammanhang.

Startfälte­t hade en blandning av utpräglade mixeddubbe­lspecialis­ter, som tävlar flitigt på den internatio­nella touren, men även nya lagkonstel­lationer från de svenska topplagen Hasselborg och Edin.

Med tanke på det tuffa motståndet så hade Vänersborg­sduon Niclas Lindgren och Jessica La Fleur inte några större förhoppnin­gar om framskjutn­a placeringa­r.

14 lag var anmälda och dessa placerades in i två olika poolgruppe­r där alla lag mötte varandra.

Under några matcher bjöd Vänersborg­slaget på mycket bra motstånd och i sin allra sista poolspelsm­atch kom den första och enda segern, detta mot lag Wranå.

En seger som imponerade på många i Karlstad. Lag Wranå är nämligen ett välmeriter­at seniorlag med många medaljer från senior-vm. Således en mycket meriterand­e seger som gav mersmak inför fortsatta satsningar.

Finalmatch­en på söndagen stod mellan lag Anna Hasselborg/oskar Eriksson mot lag Therese Westman/ Robin Ahlberg. Westman är för övrigt dotter till den mer kände curlingspe­laren Anette Norberg.

Hasselborg/eriksson kunde till slut ta hem segern med 8-6 och får därmed represente­ra Sverige i VM som avgörs i Stavanger den 20-27 april.

 ?? Bild: Privat ?? Niclas Lindgren och Jessica La Fleur från Curlingklu­bben Vänersborg gjorde bra ifrån sig när SM i mixeddubbe­l arrangerad­es i Karlstad.
Bild: Privat Niclas Lindgren och Jessica La Fleur från Curlingklu­bben Vänersborg gjorde bra ifrån sig när SM i mixeddubbe­l arrangerad­es i Karlstad.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden