Ttela

Vi tänkte att skyltarna skulle fungera som reklam

- Niclas, Mikael och Örjan genom Örjan

Svar på Dags att städa bort Åkes Poängterrä­ng?, 8 mars.

Hej flitig motionär, Åkes Poängterrä­ng är en lekfull tävling för alla åldrar som tidigare år arrangerat­s av TSOK och TIF i terrängen runt skidstugan i Strömslund. Eftersom tävlingen var på väg att läggas ner så beslöt Niclas Lund, Mikael Jakobsson och Örjan Eriksson att ta över arrangeman­get i egen regi och flytta det till Slätthult. Vi fick med kort varsel ihop ett stort startfält och kunde tack vare det skänka hela överskotte­t (via de tre bästa i resultatli­stan) på 30 000 kronor till Barncancer­fonden, Min Stora Dag och Naturskydd­sföreninge­n.

Direkt efter tävlingen så tog vi ner plastbande­n på banan men beslöt att låta ”skyltarna” sitta kvar. Anledninga­rna till detta var två. Ena skälet var att flera personer ville ha möjlighet att testa banan ”utom tävlan” i efterhand och det andra skälet var att vi insåg att skyltarna skulle funka som ”reklam” inför nästa år. Eftersom vi försöker hålla nere kostnadern­a, bland annat genom att inte annonsera, så tror vi att skyltarna i sig gör att ännu fler kommer ställa upp på tävlingen i höst (vi kommer köra på Slätthult igen) – det vill säga större överskott som kan skänkas till någon/ några organisati­oner.

Dock förstår jag din åsikt, självklart ska skyltarna inte störa naturupple­velsen när man rör sig i närområdet till Slätthult, jag misstänker att ”Flitig motionär” precis som jag skulle kunna hitta runt på alla de uppmärkta spåren utan skyltning – men det gäller nog inte många andra Trollhätte­bor. Vi har fått en hel del respons på Åkes Poängterrä­ngs facebooksi­da och de flesta tycker att skyltarna bör vara kvar för att få fler att ta ett eller annat träningspa­ss vid Slätthult. Gå gärna in där och läs och/ eller kommentera.

Vad vi nu har gjort är att vi har kontaktat kommunen för att reda ut vad som gäller och vi räknar med att hitta en lösning ihop med dem hur vi ska göra med skyltarna.

Jag hoppas att du ”Flitig motionär” förstår våra skäl till att vi lämnade skyltarna och att du fortsätter ditt motioneran­de i de fina Slätthults­skogarna. Kanske får vi se dig på startlinje­n i höst eller kanske bland oss funktionär­er – ju fler desto roligare.

 ?? Bild: Jerry Lövberg ?? Vi skänkte hela överskotte­t (via de tre bästa i resultatli­stan) på 30 000 kronor till Barncancer­fonden, Min Stora Dag och Naturskydd­sföreninge­n, uttrycker skribenter­na.
Bild: Jerry Lövberg Vi skänkte hela överskotte­t (via de tre bästa i resultatli­stan) på 30 000 kronor till Barncancer­fonden, Min Stora Dag och Naturskydd­sföreninge­n, uttrycker skribenter­na.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden