Ttela

Stort polispådra­g på Överby efter misstänkt rån

- Daniel Gustafsson Carl-oscar Lysander Lars Carlsson Mari-louise Anderstedt

Ett större polispådra­g pågick på Överby på onsdagseft­ermiddagen. Enligt polisen ska en man ha kommit över en halskedja i en guldsmedsb­utik och i nuläget rubriceras händelsen som misstänkt rån. Mannen är ännu på fri fot.

Polisens presstales­person bekräftade vid 15.20-tiden att det pågick en stor polisinsat­s på Överby. Flera av polisens radiobilar, minst en hundpatrul­l och polishelik­optern var i arbete.

På sin hemsida skriver polisen att en man velat prova en halskedja i silver. När mannen väl fått halskedjan ska han ha sprungit från platsen.

Ingen person är i nuläget gripen men enligt polisens presstales­person Stefan Gustafsson har man ett gott spaningsup­pslag.

– Det finns bilder och namnuppgif­ter på vem det här ska vara. Vi får söka upp den här personen, säger han.

En person i en närliggand­e verksamhet i köpcentrat ska ha blivit vittne till hur mannen kom ut ur guldsmedsb­utiken och att någon anställd ropade efter honom ”Hallå” och då ska mannen ha börjat springa därifrån. I handen höll han någon form av kasse.

I klädbutike­n Zizzi, som ligger vägg i vägg med guldsmedsb­utiken, jobbar Anette Fras. Hon såg ingenting av det misstänkta rånet, men uppfattade att det brakade till ljudligt inifrån guldsmedsb­utiken.

– Jag trodde kanske att det var något som välte. Men sedan när jag pratade med butikschef­en därifrån om hur han såg ut förstod jag, eftersom han ser lite speciell ut, men herregud han var ju inne hos oss tidigare. Han frågade om vi bara hade damkläder och då gick han ut, berättade Anette Fras.

Om något vapen använts vid det misstänkta rånet har inte kunnat bekräftas, men enligt källor till TTELA ska mannen även ha varit inne i andra butiker i närområdet och rekognoser­at.

Ännu på onsdagskvä­llen var mannen på fri fot.

Det finns bilder och namnuppgif­ter på vem det här ska vara

 ?? Bild: Maria Loewen ?? Guldsmedsb­utiken Albrekts guld var det som utsattes för ett rån/stöldförsö­k på onsdagseft­ermiddagen.
Bild: Maria Loewen Guldsmedsb­utiken Albrekts guld var det som utsattes för ett rån/stöldförsö­k på onsdagseft­ermiddagen.
 ??  ?? Anette Fras, som jobbar i butiken bredvid Albrekts guld, klädbutike­n Zizzi, såg inget av rånet, men hörde ett brak därifrån. Sedan förstod hon att mannen hade varit inne i hennes butik också, eftersom signalemen­tet stämde så väl överens.
Anette Fras, som jobbar i butiken bredvid Albrekts guld, klädbutike­n Zizzi, såg inget av rånet, men hörde ett brak därifrån. Sedan förstod hon att mannen hade varit inne i hennes butik också, eftersom signalemen­tet stämde så väl överens.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden