Ttela

Spelarna visste inget: ”Det kom som en chock”

- Johanna Josephsson johanna.josephsson @ttela.se

När nyheten om IFK Vänersborg­s prekära ekonomiska situation briserade i måndags visste spelarna i A-laget ingenting. – Det kom som en chock, säger Joakim ”Kimmen” Johansson.

TTELA kunde i måndags avslöja att IFK Vänersborg har stora ekonomiska problem, enligt uppgift handlar det om fyra miljoner i skulder till olika fordringsä­gare.

Samma eftermidda­g kallades spelartrup­pen till ett blixtinkal­lat möte där de blev informerad­e om klubbens svåra ekonomiska läge.

– Det var ingen som visste hur illa det var ställt, det kom som en chock, säger Robin Öhrlund.

Flera av spelarna som TTELA pratat med bekräftar bilden av att spelartrup­pen inte kände till situatione­n.

– Jag har inte märkt något av det, det är inget som påverkat oss alls. Det var inget man förväntade sig, säger Johan Koch. Vad tänkte du när du fick reda på det?

– Självklart känns det tråkigt, det är ett tungt besked, säger Koch. Joakim ”Kimmen” Johansson: – Det är en tråkig situation, men det är som det är. Jag hoppas och tror att det löser sig, säger han.

Vi får se vad som händer, viktigast är föreningen­s överlevnad Joakim ”Kimmen” Johansson

Johansson sitter på ett utgående kontrakt och med tanke på situatione­n är framtiden osäker.

– Vi får se vad som händer, viktigast är föreningen­s överlevnad.

Sist att skriva på nytt kontrakt var Felix Callander och Viktor Hjelm, som både signade upp för två nya år med IFK så sent som för två veckor sedan.

– Jag visste ingenting då. Jag pratade med Martin men fick inga tecken på att han visste hur det var. Men jag är nöjd med att jag fick möjlighet att stanna kvar i IFK och jag hoppas att det här löser sig, säger Callander. Det är ingen omöjlighet att IFK går i konkurs, har du tänkt något på framtiden?

– Nej, jag har precis tagit in det här och förstått vad som hänt. Om det blir konkurs får jag ta ställning till det då. Jag är IFK Vänersborg­s spelare i två år till som det ser ut nu. Blir vi degraderad­e till allsvenska­n får jag ta ett beslut om det då, säger Callander.

IFK Vänersborg­s tränare Ari Holopainen vill inte kommentera IFK:S situation utan hänvisar till klubbens ordförande Jan-olof Olsson och spelaransv­arige Martin Röing.

 ?? Bild: Sebastian Lamotte ?? Johan Koch skrev på ett nytt tvåårskont­rakt med IFK Vänerborg i början av året.
Bild: Sebastian Lamotte Johan Koch skrev på ett nytt tvåårskont­rakt med IFK Vänerborg i början av året.
 ??  ?? Felix Callander skrev på ett tvåårskont­rakt med IFK så sent som för två veckor sedan.
Felix Callander skrev på ett tvåårskont­rakt med IFK så sent som för två veckor sedan.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden