Ttela

47 personer får gå från Arbetsförm­edlingen

- Daniel Gustafsson daniel.gustafsson@ttela.se

47 personer i TTELA:S område omfattas av uppsägning­arna i kölvattnet av nedläggnin­garna av ett antal arbetsförm­edlingskon­tor. Kontoren i Vänersborg och Lilla Edet omfattas av nedläggnin­garna. – Det är en ledsam stämning i Vänersborg, i skuggan av varslet har ju också personal löpande lämnat kontoret, säger sektionsch­efen i Vänersborg

I slutet av januari meddelade arbetsförm­edlingen att 4500 av deras anställda skulle varslas om uppsägning och att ett antal kontor skulle läggas ner. I slutet av mars kom sedan beskedet att 106 av myndighete­ns kontor skulle läggas ner, två av dessa är kontoren i Vänersborg och i Lilla Edet. Under onsdagen kom beskedet kring hur många som sägs upp när kontoret försvinner.

I enheten Norra Älvsborg som kontoret i Vänersborg, tillsamman­s med kontoret i Trollhätta­n och Åmål, görs ett antal uppsägning­ar. Sammanlagt rör det sig om 39 arbetsförm­edlare som får gå tillsamman­s med fyra stycken handläggar­e och administra­törer. 13 personer i kundtjänst­en har omplacerat­s till Skara.

– Idag är 37 personer placerade på Arbetsförm­edlingen i Vänersborg. I omställnin­gen tackade tre personer från Vänersborg ja till omplacerin­g till kundtjänst i Skara och har redan lämnat oss. Elva personer till är uppsagda som idag tillhör det lokala kontoret, säger Annica Plate Kihlstrand, sektionsch­ef på Arbetsförm­edlingen i Vänersborg.

De som inte sägs upp i Vänersborg kommer att flyttas över till kontoret i Trollhätta­n. Sektionsch­efen berättar att beskedet tagits emot med sorg.

– Det är en ledsam stämning i Vänersborg, i skuggan av varslet har ju också personal löpande lämnat kontoret under våren och man saknar både kollegorna som personer och deras kompetens, säger hon.

I nuläget är det inte klart exakt vilket datum som kontoret i Vänersborg försvinner.

– Det beskedet kommer när riskanalys och samverkan är gjord. Från och med idag försvinner dock möjlighete­n att boka sig för planerings­samtal i Vänersborg, kunderna kommer hänvisas till Trollhätta­n. Vi kommer också ha helt stängt under semesterpe­rioden vecka 27-32.

Kontoret i Lilla Edet tillhör samma enhet som det i Ale. Där har ett tiotal personer redan hunnit säga upp sig efter att varslet kom. Därför omfattas endast en handläggar­e av uppsägning­en.

 ?? Bild: Lars Pehrson/svd/tt ?? Arbetsförm­edlingens kontor i Vänersborg och Lilla Edet kommer att läggas ner.
Bild: Lars Pehrson/svd/tt Arbetsförm­edlingens kontor i Vänersborg och Lilla Edet kommer att läggas ner.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden