Ttela

Saluhall planeras öppna på Trenova center nästa år

Nyheter: Första gången det talades om en saluhall på Trenova center i Vänersborg var för fyra år sedan. Nu blåser fastighets­ägarna liv i satsningen igen, och man vill öppna under våren.

- Niklas Johansson niklas.johansson@ttela.se

Planerna på att öppna en saluhall med lokala råvaror på Trenova center i Vänersborg har dammats av. Och snart ska även gallerian slå upp portarna.

Den nya saluhallen är tänkt att ligga i Trenovas lokaler bredvid Systembola­get, alltså inte i den tomma gallerian.

– Vi arbetar mot att öppna i mars 2020. Lokalerna är ungefär 2 000 kvadratmet­er och saluhallen är tänkt att vara i en del av det. Resten kommer att användas till annat, säger Karolin Olsson, utveckling­soch etablering­sansvarig på Trenova fastighete­r.

Planen är att man ska hyra ut till en eller flera som driver en saluhall med servering. Och nu efterlyser Trenova intressera­de.

– Det blir en process och utfallet beror på vem som hör av sig. Finns det en efterfråga­n på en saluhall?

– Det skulle jag absolut säga. Eftersom Willys inte har en delikatess­disk blir det här ett komplement.

Lokala råvaror och leverantör­er ska få stort utrymme men Karolin Olsson tror att det även behövs ett annat utbud så att det blir en mix.

Just nu är lokalerna en byggarbets­plats och hur det hela ska se ut när det är färdigt är inte bestämt än.

– Vi har varit i Höganäs och tittat på deras saluhall, säger Karolin Olsson.

Upplägget där är flera diskar att handla över men en kassa att betala i.

– Det handlar om att hitta en smart lösning. Men det blir upp till de som ska driva verksamhet­en. Det blir spännande att se hur många som hör av sig.

För drygt fyra år sedan skrev TTELA om att det fanns planer på en saluhall i gallerian på Trenovaomr­ådet. Då blev det inget.

Vad har ändrats sedan dess?

– Det låg som en tanke och idé, det var inget det jobbades aktivt med, säger Karolin Olsson.

Gallerian har varit färdig att ta emot butiker sedan någon gång runt årsskiftet 2015/2016 men den har förblivit tom. Men nu tar man nya tag.

– Vi har varit noga med vilka aktörer vi vill ha till området, och att avtalen ska vara hållbara för båda parter. Fastighets­bolaget har haft kontakt med många och nu känns det som att det är läge. Det är flera delar som gör att det ser ut som att vi ska komma igång. Nu har vi Willys och Systembola­get på plats och de drar mycket folk. Och trenderna säger att vi ska handla i centrum.

Om allt går som det är tänkt ska gallerian öppna innan årsskiftet. Och Karolin Olsson lovar att återkomma med mer informatio­n om ungefär en månad.

 ?? Bild: Niklas Johansson ?? Siktet är inställt på mars nästa år. Karolin Olsson är relativt nybliven utveckling­s- och etablering­sansvarig på Trenova fastighete­r. Nu ser hon fram emot satsningen på den nya saluhallen i företagets lokaler.
Bild: Niklas Johansson Siktet är inställt på mars nästa år. Karolin Olsson är relativt nybliven utveckling­s- och etablering­sansvarig på Trenova fastighete­r. Nu ser hon fram emot satsningen på den nya saluhallen i företagets lokaler.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden